• Obed
  • 17.2.2025

Kačacie filety s pomarančovou omáčkou - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

3 (2x)
Kachní filety s pomerančovou omáčkou.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
37 min

Suroviny

  • 2 kačacie filety (300 g každá)
  • 1 polievková lyžica zmesi 4 korení
  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • Soľ, korenie
  • 1 šalotka, nasekaná
  • 10 g masla
  • 1 pomaranč, vytlačený
  • 40 cl teľacieho jusu
  • 1 pomaranč nakrájaný na kúsky
  • 2 vetvičky tymiánu
  • Soľ, korenie

KROK 1: Kačacie filety nakrájajte ostrým nožom.

KROK 2: Každú kačaciu filetu ochuťte zmesou 4 druhov korenia, hnedým cukrom, soľou a korením.

KROK 3: Kačacie filety vložte do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.

KROK 4: V polovici pečenia kačacie filety otočte, aby sa rovnomerne prepiekli. Dobu prípravy upravte podľa vlastnej chuti a veľkosti filiet.

KROK 5: Kým sa kačica pečie, vytlačte šťavu z jednej časti pomaranča a druhú časť olúpte, aby ste pripravili segmenty (časti pomaranča bez šupky a blanky).

KROK 6: V hrnci na miernom ohni roztopte maslo. Pridajte nakrájanú šalotku a restujte, kým nebude priehľadná.

KROK 7: Zalejte pomarančovou šťavou a zredukujte na polovicu. Pridajte teľací jus a omáčku duste, kým mierne nezhustne.

KROK 8: Pridajte tymián, soľ a korenie a varte ešte niekoľko minút.

KROK 9: Pred podávaním odstráňte vetvičky tymiánu a podľa potreby dochuťte.

KROK 10: Nakrájané kačacie filety podávajte s pomarančovou omáčkou a ozdobte ich kúskami pomaranča.

TIP: Dbajte na to, aby ste pomaranče dobre ošúpali, t. j. odstránili šupku a bielu blanku, vďaka čomu sa budú segmenty s omáčkou príjemnejšie konzumovať. Toto jedlo sa môže podávať so zemiakovou kašou, zelenou fazuľkou alebo glazovanou zeleninou.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko