KROK 1: Kačacie filety nakrájajte ostrým nožom.
KROK 2: Každú kačaciu filetu ochuťte zmesou 4 druhov korenia, hnedým cukrom, soľou a korením.
KROK 3: Kačacie filety vložte do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.
KROK 4: V polovici pečenia kačacie filety otočte, aby sa rovnomerne prepiekli. Dobu prípravy upravte podľa vlastnej chuti a veľkosti filiet.
KROK 5: Kým sa kačica pečie, vytlačte šťavu z jednej časti pomaranča a druhú časť olúpte, aby ste pripravili segmenty (časti pomaranča bez šupky a blanky).
KROK 6: V hrnci na miernom ohni roztopte maslo. Pridajte nakrájanú šalotku a restujte, kým nebude priehľadná.
KROK 7: Zalejte pomarančovou šťavou a zredukujte na polovicu. Pridajte teľací jus a omáčku duste, kým mierne nezhustne.
KROK 8: Pridajte tymián, soľ a korenie a varte ešte niekoľko minút.
KROK 9: Pred podávaním odstráňte vetvičky tymiánu a podľa potreby dochuťte.
KROK 10: Nakrájané kačacie filety podávajte s pomarančovou omáčkou a ozdobte ich kúskami pomaranča.
TIP: Dbajte na to, aby ste pomaranče dobre ošúpali, t. j. odstránili šupku a bielu blanku, vďaka čomu sa budú segmenty s omáčkou príjemnejšie konzumovať. Toto jedlo sa môže podávať so zemiakovou kašou, zelenou fazuľkou alebo glazovanou zeleninou.