• Raňajky
  • 7.6.2023

Jednoduchá focaccia

easy focaccia.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 18 cl vody
  • 1 štipka cukru
  • 6 g sušeného pekárskeho droždia
  • 250 g hladkej bielej múky
  • 8 g soli
  • Olivový olej

V malej miske zmiešajte vodu a cukor.

Pridajte droždie a jemne premiešajte. Nechajte 10 minút odpočívať, kým kvások nevykysne.

Do misky dajte soľ a múku a pridajte zmes droždia, vody a cukru. Droždie nesmie prísť do kontaktu so soľou. Miešajte silikónovou stierkou, kým cesto nezíska jednotnú konzistenciu.

Ďalšiu misu postriekajte olejovým sprejom (alebo ľahko potrite olejom) a vložte do nej cesto. Prikryte utierkou a nechajte kysnúť pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C aspoň 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

Fritézu Easy Fry predhrejte na 190 °C.

Obdĺžnikovú formu (15 x 22 cm) ľahko vysypte múkou a vložte do nej cesto. Rozložte ho tak, aby pokrylo celú plochu. Cesto by malo byť veľmi lepkavé.

Ľahko pomúčenými prstami urobte rovnomerne hlboké otvory do celého cesta.

Do každého otvoru nalejte olivový olej.

Môžete posypať rozmarínom a tymiánom alebo ľubovoľnou bylinkou podľa vlastného výberu.

Formu vložte do fritézy Easy Fry pomocou štandardnej podložky a pečte pri 190 °C 11 minút.

Potom pečte 5 minút pri teplote 200 °C.

Focacciu vyberte z formy. Ak nie je spodná strana dostatočne zlatistá, vložte focacciu späť do fritézy a pečte ďalších 5 minút pri 200 °C. Nakrájajte na plátky alebo štvorce a podávajte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko