• Obed
  • 8.8.2024

Japonské kuracie špízy yakitori - Tefal Ingenio 2024

Kuřecí špízy Yakitori.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
5 min

Suroviny

  • 10 cl mirinu
  • 10 cl sladkej sójovej omáčky
  • 6 cl ryžového octu
  • 450 g kuracích pŕs
  • 12 x 12 cm drevených špajdlí
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 polievková lyžica sezamových semienok

KROK 1Do hrnca nalejte mirin, sóju a ocot. Redukujte, kým nevznikne sirupovitá tekutina.

KROK 2Kuracie prsia nakrájajte na 1,5 cm kocky. Na každý špíz napichnite 5 kociek kuracieho mäsa. Špízy položte naplocho do nádoby a zalejte ich polovicou tekutiny. Nechajte 4 hodiny marinovať v chladničke.

KROK 3Rozpáľte panvicu na strednom ohni a pred opekaním surovín počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno.

KROK 4Špízy grilujte a často otáčajte, kým nebudú prepečené (5 až 6 minút). Kuracie špízy potrite zvyšnou omáčkou yakitori.

KROK 5Ozdobte nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a posypte sezamovými semienkami.

TIP: Špízy yakitori pochádzajú z Japonska, kde sú tradičným izakaya pokrmom a pozostávajú z malých kúskov kuracieho mäsa grilovaného na bambusových špajdliach. Yakitori podávajte s nakrájanou uhorkou, zázvorovou ryžou alebo rezancami hibachi. Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, marinujte yakitori 12 hodín v chladničke.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko