KROK 1: Do hrnca nalejte mirin, sóju a ocot. Redukujte, kým nevznikne sirupovitá tekutina.
KROK 2: Kuracie prsia nakrájajte na 1,5 cm kocky. Na každý špíz napichnite 5 kociek kuracieho mäsa. Špízy položte naplocho do nádoby a zalejte ich polovicou tekutiny. Nechajte 4 hodiny marinovať v chladničke.
KROK 3: Rozpáľte panvicu na strednom ohni a pred opekaním surovín počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno.
KROK 4: Špízy grilujte a často otáčajte, kým nebudú prepečené (5 až 6 minút). Kuracie špízy potrite zvyšnou omáčkou yakitori.
KROK 5: Ozdobte nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a posypte sezamovými semienkami.
TIP: Špízy yakitori pochádzajú z Japonska, kde sú tradičným izakaya pokrmom a pozostávajú z malých kúskov kuracieho mäsa grilovaného na bambusových špajdliach. Yakitori podávajte s nakrájanou uhorkou, zázvorovou ryžou alebo rezancami hibachi. Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, marinujte yakitori 12 hodín v chladničke.
Odporučené produkty