• Obed
  • 14.7.2023

Japonská misa s hovädzím mäsom Gyudon

gyudon.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
8 min

Suroviny

  • 200 g premytej japonskej ryže
  • 400 ml vody
  • 480 g Rump steaku nakrájaného na plátky
  • 1 nasekaný strúčik cesnaku
  • 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
  • 6 cl svetlej sójovej omáčky
  • 60 ml mirinu
  • 2 lyžice arašidového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 4 vajcia uvarené na mäkko
  • 2 nasekané jarné cibuľky

Pripravte si ingrediencie.

Do nádoby pridajte vodu a ryžu.

Tlakové varenie: 6 minút.

Ryžu odložte bokom.

V miske zmiešajte hovädzie mäso, cesnak, zázvor, polovicu sójovej omáčky a polovicu mirinu.

Rozpáľte olej a opečte na ňom cibuľu.

Pridajte hovädzie mäso a restujte 2 minúty.

Pridajte zvyšnú sójovú omáčku a mirin.

Podávajte s ryžou, vajíčkami a jarnou cibuľkou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko