• Obed
  • 11.3.2024

Jahňacie kotlety s citrónom, ryžou a zeleninou

Jehněčí kotletky s citronem, rýží a zeleninou.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • 0,5 organického citróna (kôra)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 8 malých jahňacích kotliet
  • 200 g varenej bielej ryže
  • 50 g vareného hrášku
  • 50 g vareného bôbu
  • 50 g vareného hrášku mangetout
  • Soľ, čierne korenie

Olúpte a nakrájajte strúčiky cesnaku. Vložte ich do veľkej misy spolu s citrónovou kôrou, polovicou olivového oleja, soľou a korením. Zmiešajte.

Namočte jahňacie kotlety do tejto marinády a nechajte ich 10 minút stáť.

Rozpáľte panvicu na silnom ohni a počkajte, kým Thermo-Signal úplne nesčervená, a až potom pridajte prísady. Jahňacie kotlety vložte do panvice na jednu stranu a 2 minúty opekajte. Pečenie dokončite 2-minútovým opekaním na druhej strane.

Na taniere naaranžujte ryžu, na ňu položte jahňacie kotlety a potom zeleninu. Ozdobte citrónovou kôrou. Dobrú chuť!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko