• Obed
  • 5.3.2024

Jahňacie kotlety marinované v talianskom korení

Jehněčí kotlety marinované v italském koření.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
8 min

Suroviny

  • 4 bobule borievky
  • 4 zrnká bieleho korenia
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 nasekaný strúčik cesnaku
  • 2 lyžice bieleho vína
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • Kôra z 0,5 citróna
  • 1 čajová lyžička zmesi talianskych byliniek
  • 8 jahňacích kotliet (600 g)
  • Soľ

Pomocou valčeka alebo dna hrnca rozdrvte zrnká borievky a korenia. Vložte ich do veľkej misky. Jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno a pridajte ju do misky spolu s nasekaným cesnakom. Pridajte biele víno, olivový olej, citrónovú kôru a zmes talianskeho korenia. Dobre premiešajte a potom pridajte jahňacie kotlety tak, aby boli poriadne ponorené v marináde. Umiestnite do chladničky aspoň na 1 hodinu.

Otvorte gril OptiGrill v polohe Barbecue. Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí položte jahňacie kotlety na gril a opekajte ich 4 minúty z každej strany. Kotlety rovnomerne rozdeľte na dve grilovacie dosky, aby sa rovnomerne prepiekli.

Keď sú kotlety opečené, naaranžujte ich na taniere a ihneď podávajte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko