• Obed
  • 15.3.2022

Jahňací hrebienok v bylinkovej kruste so zeleninovým krémom a smotanovou omáčkou

Jehněčí hřebínek v bylinkové krustě se zeleninovým krémem a smetanovou omáčkou.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
50 min

Suroviny

  • 800 g jahňacieho hrebienka
  • Soľ
  • Korenie
  • 40 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g strúhanky
  • Hrsť zmesi byliniek (tymian, rozmarín, plocholistá petržlenová vňať)

  • 150 g zeleru
  • 200 g mrkvy
  • 150 g koreňového petržlenu
  • Stonky z petržlenu
  • 1,5 dcl bieleho vína
  • 60 g masla
  • ½ lyžičky muškátového kvetu
  • Soľ

  • 2 dcl smotany 33%
  • Hrsť zmesi byliniek (tymian, rozmarín, plocholistá petržlenová vňať)
  • 40 g masla
  • Soľ

Jahňací hrebienok očistíme, okoreníme a potrieme olejom. 

Vložíme do panvice a opečieme z oboch strán. 

Potom pridáme maslo a roztlačený cesnak. 

Mäso osolíme a prelejeme maslom. 

Vložíme do rúry, odoberieme rukoväť a dopekáme asi desať minút na 120° C. 

Potom mäso vyberieme a necháme odpočinúť asi tri minúty. 

Osušíme utierkou, obalíme v kruste a nakrájame.

Krustu pripravíme tak, že do mixéra nasypeme strúhanku, pridáme nadrhnuté bylinky, soľ a dôkladne rozmixujeme.

Koreňovú zeleninu vložíme do mixéra, zalejeme vínom, pridáme soľ, muškátový kvet a maslo. Zapneme na program compot.

Smotanu nalejeme do kastrólika a necháme redukovať približne na jednu tretinu. 

Pridáme nasekané bylinky, soľ a zašľaháme maslo.

Nakrájaný jahňací hrebienok v bylinkovej kruste servírujeme na zeleninové pyré, prelejeme smotanovou omáčkou a dozdobíme čerstvými bylinkami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko