Jablká ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na hrubé kocky.
Pred pridaním hnedého cukru a masla zohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým indikátor Thermo-Signal úplne nezčervená.
Varte na miernom ohni bez miešania, kým sa zo zmesi nevytvorí karamel.
Do hrnca s karamelom pridajte na kocky nakrájané jablko a citrónovú kôru. Ak chcete, pridajte škoricu a nechajte variť 7 minút. Jablká by mali byť kandizované a zároveň pevné. Nechajte ich vychladnúť v chladničke.
Predhrejte rúru na 180 °C.
Žĺtok zmiešajte so smotanou.
Z lístkového cesta vykrojte 8 štvorcov s rozmermi 14 x 14 cm.
Na každý štvorec lístkového cesta dajte 2 polievkové lyžice jablkového kompótu, pričom po celom obvode nechajte 1 cm voľný okraj. Druhú polovicu cesta preložte na jablkový kompót a okraje zalepte trochou žĺtkovo-smotanovej zmesi. Zvyšok naneste na hornú časť taštičiek.
Potom vrch narežte, položte na plech a pečte 35 minút.