• Obed
  • 11.1.2021

Hubové rizoto so špenátom - recept pro Cook4me+

Hubové rizoto so špenátom - recept pro Cook4me+
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
10 min
Vaření
Varenie
6 min

Suroviny

  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • 150 gramov na kolieska nakrájaného póru
  • 300 gramov ryže arborio
  • 250 gramov húb (napríklad šampiňónov) nakrájaných na plátky
  • 750 mililitrov zeleninového alebo kuracie vývaru
  • 75 gramov čerstvého baby špenátu
  • 0,5 šálky strúhaného parmezánu na posypanie


Akú má multifunkčný hrniec Cook4me+ oproti ryžovarom výhodu? Okrem skvelej ryže si v ňom podľa chuti pripravíte taktiež rôzne druhy rizota. A to ľahko a veľmi rýchlo. Dali by ste si napríklad hubové rizoto so špenátom? Máme pre vás recept, ako si ho v multifunkčnom hrnci uvariť! Určené množstvo je celkom pre 4 osoby.
 
Postup:


  • 1. Pripravte si všetky prísady.
  • 2. Na dno multifunkčného hrnca na rizoto pridajte olivový olej a zapnite funkciu “opekanie”.
  • 3. Na olivovom oleji opečte pór, ku ktorému potom pridajte ryžu. Všetko dobre premiešajte.
  • 4. Do multifunkčného hrnca na ryžu pridajte nakrájané huby a prilejte vývar. Zase všetko premiešajte a Cook4me+ uzatvorte.
  • 5. Na displeji multifunkčného hrnca zvoľte funkciu tlakového varenia a rizoto takto varte ďalších 6 minút. Potom už máte hotovo.

Hubové rizoto posypte strúhaným parmezánom a podávajte s čerstvým baby špenátom. Vyššie uvedený recept na rizoto nemusíte variť len manuálne, rovno si ho do šikovného multifunkčného hrnca Cook4me+ uložte. Nabudúce si tak na začiatku varenia priamo na displeji vyberiete uložený recept na hubové rizoto. Multifunkčný hrniec vás bude pri varení rizota sám krok za krokom inštruovať.



Pokračovaním v prehliadaní tejto stránky súhlasím s použitím súborov cookies (viz Podmienky používanie).

Súhlasím