250 gramov húb (napríklad šampiňónov) nakrájaných na plátky
750 mililitrov zeleninového alebo kuracie vývaru
75 gramov čerstvého baby špenátu
0,5 šálky strúhaného parmezánu na posypanie
Akú má multifunkčný hrniec Cook4me+ oproti ryžovarom výhodu? Okrem skvelej ryže si v ňom podľa chuti pripravíte taktiež rôzne druhy rizota. A to ľahko a veľmi rýchlo. Dali by ste si napríklad hubové rizoto so špenátom? Máme pre vás recept, ako si ho v multifunkčnom hrnci uvariť! Určené množstvo je celkom pre 4 osoby.
Postup:
1. Pripravte si všetky prísady.
2. Na dno multifunkčného hrnca na rizoto pridajte olivový olej a zapnite funkciu “opekanie”.
3. Na olivovom oleji opečte pór, ku ktorému potom pridajte ryžu. Všetko dobre premiešajte.
4. Do multifunkčného hrnca na ryžu pridajte nakrájané huby a prilejte vývar. Zase všetko premiešajte a Cook4me+ uzatvorte.
5. Na displeji multifunkčného hrnca zvoľte funkciu tlakového varenia a rizoto takto varte ďalších 6 minút. Potom už máte hotovo.
Hubové rizoto posypte strúhaným parmezánom a podávajte s čerstvým baby špenátom. Vyššie uvedený recept na rizoto nemusíte variť len manuálne, rovno si ho do šikovného multifunkčného hrnca Cook4me+ uložte. Nabudúce si tak na začiatku varenia priamo na displeji vyberiete uložený recept na hubové rizoto. Multifunkčný hrniec vás bude pri varení rizota sám krok za krokom inštruovať.