KROK 1: Vložte hovädzí rebrový kotlet do veľkej sklenenej alebo keramickej nádoby na marinovanie.
KROK 2: V nádobe vyšľahajte sójovú omáčku s whisky, medom, zázvorom, bielym korením, sezamovým olejom, škoricou a muškátovým orieškom.
KROK 3: Nalejte marinádu na hovädzí rebrový kotlet a otočte ho, aby bol dobre pokrytý. Zakryte nádobu a nechajte ochladiť 4 hodiny.
KROK 4: Zoberte šťavu z marinády a redukujte ju na slabom ohni v malom kastróle, kým nezhustne.
KROK 5: Vyberte hovädzí kotlet z chladničky a nechajte ho stáť pri izbovej teplote približne 30 minút pred varením.
KROK 6: Namažte hovädzí kotlet redukovanou marinádou.
KROK 7: Vložte kotlet do spotrebiča s platňou. Začnite proces varenia.
KROK 8: Vyberte hovädzí kotlet a nechajte ho odpočívať 5 až 10 minút, pokrytý hliníkovou fóliou. V závislosti od hrúbky vášho kotletu, znovu nastavte varenie podľa svojho vkusu.
TIP: Zneužívanie alkoholu je nebezpečné pre vaše zdravie, takže spotrebujte s mierou. Podávajte hovädzí rebrový kotlet so zeleninou, ako sú pečené zemiaky, gratin dauphinois alebo grilovaná zelenina. Rukolový šalát so syrom parmezán alebo paradajkový a mozzarella šalát sú tiež ideálne. Alebo skúste domáce hoblinky, ratatouille alebo šampiňónové rizoto.