• Večera
  • 2.10.2025

Hovädzie rebrá marinované vo whisky a mede - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Hovězí žebra marinovaná ve whisky a medu.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
18 min

Suroviny

  • 1 hovädzí rebrový kotlet (1 kg)
  • 6 cl sójová omáčka
  • 6 cl whisky
  • 60 g med
  • 1 polievková lyžica jemne strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 čajová lyžička bieleho korenia
  • 1 polievková lyžica praženého sezamového oleja
  • 0,5 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 0,5 čajovej lyžičky čerstvo strúhaného muškátového orieška

KROK 1Vložte hovädzí rebrový kotlet do veľkej sklenenej alebo keramickej nádoby na marinovanie.

KROK 2V nádobe vyšľahajte sójovú omáčku s whisky, medom, zázvorom, bielym korením, sezamovým olejom, škoricou a muškátovým orieškom.

KROK 3Nalejte marinádu na hovädzí rebrový kotlet a otočte ho, aby bol dobre pokrytý. Zakryte nádobu a nechajte ochladiť 4 hodiny.

KROK 4Zoberte šťavu z marinády a redukujte ju na slabom ohni v malom kastróle, kým nezhustne.

KROK 5Vyberte hovädzí kotlet z chladničky a nechajte ho stáť pri izbovej teplote približne 30 minút pred varením.

KROK 6Namažte hovädzí kotlet redukovanou marinádou.

KROK 7Vložte kotlet do spotrebiča s platňou. Začnite proces varenia.

KROK 8Vyberte hovädzí kotlet a nechajte ho odpočívať 5 až 10 minút, pokrytý hliníkovou fóliou. V závislosti od hrúbky vášho kotletu, znovu nastavte varenie podľa svojho vkusu.

TIP: Zneužívanie alkoholu je nebezpečné pre vaše zdravie, takže spotrebujte s mierou. Podávajte hovädzí rebrový kotlet so zeleninou, ako sú pečené zemiaky, gratin dauphinois alebo grilovaná zelenina. Rukolový šalát so syrom parmezán alebo paradajkový a mozzarella šalát sú tiež ideálne. Alebo skúste domáce hoblinky, ratatouille alebo šampiňónové rizoto.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko