Cibuľu nakrájajte na kolieska a koreňovú zeleninu na malé kocky.
Mäso prešpikujte polovicou slaniny a zviažte ho špagátom.
Mäso dôkladne osoľte zo všetkých strán.
Do pekáča nalejte olej, zohrejte ho a mäso opečte zo všetkých strán.
Mäso vyberte a odložte bokom.
Zvyšnú slaninu nakrájajte na kocky, vložte do pekáča a zapečte.
Pridajte nakrájanú zeleninu a pomaly opekajte dozlatista.
Počas pečenia občas postriekajte vodou, aby bol základ súmerne sfarbený.
Posypte cukrom, nechajte skaramelizovať a pridajte ošúpané citróny nakrájané na plátky.
Pokvapkajte octom, pridajte korenie a vráťte mäso späť.
Zalejte vodou, prikryte a vložte do rúry.
Pečte pri 140 °C približne 4 hodiny.
Počas pečenia mäso otáčajte.
Keď je mäso hotové, vyberte základ, postavte ho na sporák a zrieďte ho vodou.
Priveďte do varu a rozmixujte.
Omáčku zjemnite smotanou a ochuťte zápražkou pripravenou z masla a múky.
Omáčku ochuťte soľou, octom a cukrom podľa chuti.
Podávajte so žemľovými knedľami ozdobenými plátkom citróna s brusnicami a šľahačkou.
Podrobnejšie informácie o výživových hodnotách tohto receptu nájdete v aplikácii Kalorické Tabuľky.
Odporučené produkty