• Obed
  • 2.12.2024

Hovädzie bulgogi - Kórejský recept pre elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Hovädzie bulgogi.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
5 min

Suroviny

  • 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice sezamového oleja
  • 2 polievkové lyžice sezamových semienok
  • 1 zelená cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 polievková lyžica gochujang
  • 2 polievkové lyžice ryžového octu
  • 1 mrkva, ošúpaná a nakrájaná na tenké pásiky
  • Mleté čierne korenie
  • 600 g mletého hovädzieho mäsa (flank steak, striploin)
  • 400 g uvarenej jazmínovej ryže

KROK 1V nádobe zmiešajte sójovú omáčku, cukor, sezamový olej, sezamové semienka, zelenú cibuľu, cesnak, omáčku gonchujang, ryžový ocot, mrkvu a čierne korenie. Dobre premiešajte, kým sa cukor nerozpustí.

KROK 2Hovädzie mäso nakrájajte na tenké pásiky. Do marinády pridajte mleté mäso a premiešajte, aby sa každý kúsok obalil. Misku pevne zakryte potravinárskou fóliou alebo vhodným vekom. Misku vložte do chladničky a nechajte marinovať 12 až 24 hodín, aby sa do mäsa prenikli chute.

KROK 3Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po dokončení predhrievania varte 5 minút. Varte v dávkach tak, aby bolo mäso dobre prepečené.

KROK 4Horúce mleté hovädzie mäso podávajte na lôžku z uvarených ryžových rezancov. Môžete ho dozdobiť zelenou cibuľkou, sezamovými semienkami alebo pokvapkať sójovou omáčkou.

TIP: Gochujang a ryžový ocot nájdete v ázijských supermarketoch alebo na internete. Gochujang môžete nahradiť chilli vločkami a sójovou omáčkou a ryžový ocot ryžovým vínom alebo omáčkou mirin.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko