KROK 1: V nádobe zmiešajte sójovú omáčku, cukor, sezamový olej, sezamové semienka, zelenú cibuľu, cesnak, omáčku gonchujang, ryžový ocot, mrkvu a čierne korenie. Dobre premiešajte, kým sa cukor nerozpustí.
KROK 2: Hovädzie mäso nakrájajte na tenké pásiky. Do marinády pridajte mleté mäso a premiešajte, aby sa každý kúsok obalil. Misku pevne zakryte potravinárskou fóliou alebo vhodným vekom. Misku vložte do chladničky a nechajte marinovať 12 až 24 hodín, aby sa do mäsa prenikli chute.
KROK 3: Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po dokončení predhrievania varte 5 minút. Varte v dávkach tak, aby bolo mäso dobre prepečené.
KROK 4: Horúce mleté hovädzie mäso podávajte na lôžku z uvarených ryžových rezancov. Môžete ho dozdobiť zelenou cibuľkou, sezamovými semienkami alebo pokvapkať sójovou omáčkou.
TIP: Gochujang a ryžový ocot nájdete v ázijských supermarketoch alebo na internete. Gochujang môžete nahradiť chilli vločkami a sójovou omáčkou a ryžový ocot ryžovým vínom alebo omáčkou mirin.
Odporučené produkty