• Obed
  • 26.5.2020

Hovädzie v paradajkovej omáčke - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

Hovädzie v paradajkovej omáčke - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
20 min
Vaření
Varenie
60 min

Suroviny

2 porcie

  • 400 g hovädzieho pliecka
  • 750 g slaniny
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler a petržlen)
  • 50 g cibule
  • 4 guličiek nového korenia
  • 6 guličiek celého čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • malý kúsok celej škorice (podľa chuti aj dva klinčeky)
  • 2 lyžice cukru
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 600 ml vody
  • soľ
  • korenie
  • 40 g masla / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
  • citrónová šťava z jedného menšieho citróna

4 porcie

  • 800 g hovädzieho pliecka
  • 150 g slaniny
  • 600 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler a petržlen)
  • 100 g cibule
  • 6 guličiek nového korenia
  • 8 guličiek celého čierneho korenia
  • 4 bobkové listy
  • 1 väčší kúsok celej škorice (podľa chuti aj štyri klinčeky)
  • 4 lyžice cukru
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 1200 ml vody
  • soľ
  • korenie
  • 80 g masla / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania
  • citrónová šťava z jedného väčšieho citróna

6 porcií

  • 1200 g hovädzieho pliecka
  • 200 g slaniny
  • 800 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler a petržlen)
  • 150 g cibule
  • 8 guličiek nového korenia
  • 10 guličiek celého čierneho korenia
  • 6 bobkových listov
  • 2 kúsky celej škorice (podľa chuti aj šesť klinčekov)
  • 6 lyžíc cukru
  • 250 g paradajkového pretlaku
  • 1800 ml vody
  • soľ
  • korenie
  • 100 g masla / nie je nutné v prípade bezlaktózového stravovania

ˇ-citrónová šťava z jedného väčšieho citróna

Mäso prešpikujeme časťou koreňovej zeleniny, dôkladne osolíme a okoreníme.
rajska-postup1.jpg
Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie a po nahriatí opečieme mäso zo všetkých strán.
rajska-postup2.jpg
Vyberieme a do hrnca vložíme na kocky nakrájanú slaninu, ktorú vypečieme. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu.
rajska-postup3.jpg
Opečieme do zlatohneda.
rajska-postup4.jpg
Pridáme všetky koreniny a cukor necháme skaramelizovať. Pridáme pretlak. Orestujeme, zalejeme vodou, vložíme mäso a zaklopíme. Zapneme na tlakové varenie na 1 hodinu. Potom mäso vyberieme a vyberieme aj bobkový list. Rozmixujeme a dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

Odporučené produkty



Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pokračovaním v prehliadaní tejto stránky súhlasím s použitím súborov cookies (viz Podmienky používanie).

Súhlasím