• Obed
  • 1.6.2020

Gulášová polievka - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

Gulášová polievka - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
10 min

Suroviny

2 osoby

  • 100g Hovädzie zadné
  • 100g Zemiaky
  • 50g Cibuľa
  • 2ks Bobkový list
  • štipka Majorán
  • 30g Masť
  • 0,5l Voda
  • 1 lyžica Hladká múka
  • ½ lyžica Sladká paprika
  • 3ks Strúčik cesnaku
  • 2ks Nové korenie
  • štipka Soľ

4 osoby

  • 200g Hovädzie zadné
  • 200g Zemiaky
  • 100g Cibuľa
  • 4ks Bobkový list
  • štipka Majorán
  • 60g Masť
  • 1l Voda
  • 2 lyžica Hladká múka
  • 1 lyžica Sladká paprika
  • 6ks Strúčik cesnaku
  • 4ks Nové korenie
  • štipka Soľ

6 osôb

  • 300g Hovädzie zadné
  • 300g Zemiaky
  • 150g Cibuľa
  • 6ks Bobkový list
  • štipka Majorán
  • 90g Masť
  • 1,5l Voda
  • 3 lyžica Hladká múka
  • 1½ lyžica Sladká paprika
  • 9ks Strúčik cesnaku
  • 6ks Nové korenie
  • štipka Soľ

  1. Mäso a zemiaky nakrájajte na malé kocky.
  2. Cesnak rozotrite s majoránom a soľou.
  3. Zapnite program opekanie (vlastné nastavenie).
  4. Rozpustite masť. Pridajte cibuľu, bobkový list a nové korenie.
  5. Osmažte dozlata.  Pridajte papriku, premiešajte a pridajte mäso. Osoľte. Osmažte.
  6. Posypte múkou a osmažte. 
  7. Zalejte vodou a pridajte zemiaky.
  8. Zvolte tlakové varenie (vlastné nastavenie) na 10 minút.
  9. Dochuťte rozotretou zmesou korenia.
  10. Pre bezlepkovú variantu nahradíme múku pridaním jedného zemiaku.

Odporučené produkty


Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina.
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pokračovaním v prehliadaní tejto stránky súhlasím s použitím súborov cookies (viz Podmienky používanie).

Súhlasím