• Obed
  • 1.6.2020

Gulášová polievka - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

gulasova polievka.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

2 osoby

  • 100g Hovädzie zadné
  • 100g Zemiaky
  • 50g Cibuľa
  • 2ks Bobkový list
  • štipka Majorán
  • 30g Masť
  • 0,5l Voda
  • 1 lyžica Hladká múka
  • ½ lyžica Sladká paprika
  • 3ks Strúčik cesnaku
  • 2ks Nové korenie
  • štipka Soľ

4 osoby

  • 200g Hovädzie zadné
  • 200g Zemiaky
  • 100g Cibuľa
  • 4ks Bobkový list
  • štipka Majorán
  • 60g Masť
  • 1l Voda
  • 2 lyžica Hladká múka
  • 1 lyžica Sladká paprika
  • 6ks Strúčik cesnaku
  • 4ks Nové korenie
  • štipka Soľ

6 osôb

  • 300g Hovädzie zadné
  • 300g Zemiaky
  • 150g Cibuľa
  • 6ks Bobkový list
  • štipka Majorán
  • 90g Masť
  • 1,5l Voda
  • 3 lyžica Hladká múka
  • 1½ lyžica Sladká paprika
  • 9ks Strúčik cesnaku
  • 6ks Nové korenie
  • štipka Soľ

  1. Mäso a zemiaky nakrájajte na malé kocky.
  2. Cesnak rozotrite s majoránom a soľou.
  3. Zapnite program opekanie (vlastné nastavenie).
  4. Rozpustite masť. Pridajte cibuľu, bobkový list a nové korenie.
  5. Osmažte dozlata.  Pridajte papriku, premiešajte a pridajte mäso. Osoľte. Osmažte.
  6. Posypte múkou a osmažte. 
  7. Zalejte vodou a pridajte zemiaky.
  8. Zvolte tlakové varenie (vlastné nastavenie) na 10 minút.
  9. Dochuťte rozotretou zmesou korenia.
  10. Pre bezlepkovú variantu nahradíme múku pridaním jedného zemiaku.

Odporučené produkty


Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina.
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko