• Obed
  • 25.5.2020

Grilovaný pstruh s koreňovou zeleninou v domácom grile Optigrill Elite

pstruh.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

4 porcie

  • 4 čerstvé pstruhy
  • Soľ
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 8 stredne veľkých mrkiev vrátane listov
  • 8 stredne veľkých petržlenov vrátane listov
  • 50 g masla

Pstruhy dajte do nádoby a zo všetkých strán, aj zvnútra, ochuťte soľou a čerstvo mletým korením.
pstruh-postu4.jpg

Strúčiky cesnaku olúpte a dajte do nádoby Tefal 5sec chopper. Niekoľkokrát zatiahnite za rukoväť a nasekajte cesnak najemno. Ochuťte pstruhy zo všetkých strán, aj zvnútra, cesnakom.
pstruh-postup2.jpg

Zalejte olivovým olejom. Nádobu uzavrite vekom a nechajte pstruhy marínovať niekoľko hodín, pokojne aj cez noc, v chladničke.
pstruh-postup3.jpg
Pred grilovaním pstruhy očistite od prebytočného cesnaku a pripravte na tanier. Nechajte ich polhodinu vytiahnuté pri izbovej teplote. Do nádoby plnej oleja a cesnaku dajte na polhodinu marínovať mrkvu a petržlen. Tie len umyte, odkrojte zelené listy tak, aby kúsok zelenej stonky zostal na korení. Nakrájajte na dlhé plátky. Ideálne každý kúsok zeleniny na štyri plátky. Dajte do oleja a premiešajte, aby sa zelenina obalila. Ľahko osoľte a ochuťte korením.
pstruh-zelenina.jpg


Pripravte si gril. Zapnite a vyberte aký druh potravín chcete grilovať - ​​v našom prípade program ryby. Zapnite štart a čakajte, až sa gril rozohreje. Po zvukovom signále gril otvorte a dajte do neho pstruhy. Podľa veľkosti vložíte do grilu dva až tri kúsky.
pstruh-program.jpg

Priklopte veko a gril teraz spočíta dobu potrebnú na ugrilovanie pstruhov. Sledujte farebné okienko a pstruhy vyberte až budú pripravení podľa vašej chuti.
pstruh-prepecenie.jpg
Takto pokračujte aj so zvyšnými rybami. Keď budú ryby hotové, vyberte program pre zeleninu - my sme koreňovú zeleninu grilovali na program pre zemiaky. Zeleninu vyberieme až bude pripravená podľa vašej chuti, priebeh grilovania sledujte vo farebnom okne. Stiahnite ju do odkvapkávacej misky pod grilom. Sem totiž vytekala šťava z rýb.
Horúcu zeleninu potom presypte do misy. Pridajte maslo nakrájané na kúsky a nadrobno nasekanú zelenú vňať z jednej mrkvy a z jedného petržlenu. Premiešajte, maslo sa rozpustí. Podľa chuti môžete ešte dochutiť soľou a korením.

Zeleninu podávajte s grilovanými rybami. Môžete pridať aj kúsok čerstvého pečiva.
pstruh-hotovo.jpg


Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko