Grilovaný filet z pleskáča s paradajkami a olivami - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
15 min
Varenie
21 min
Suroviny
4 filé pražmy / pleskáča (4 x 150 g)
4 PL najemno posekanej petržlenovej vňate
1/2 citróna
4 PL olivového oleja
1 malý strúčik cesnaku
2 paradajky
50 g zelených olív bez kôstky
Soľ, čierne korenie
1 | Zmiešajte posekanú petržlenovú vňať s olúpaným a roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a kôrou, 3 polievkovými lyžicami olivového oleja, soľou a čiernym korením. Z paradajok odstráňte jadrovníky a nakrájajte ich na kocky, olivy nakrájajte na plátky. Pridajte petržlenovú zmes a nechajte odležať.
2 | Vložte grilovací rošt navrch fritézy s grilom Easy Fry. Zatvorte dvierka a predhrejte ho 13 minút na režime GRILOVANIE (200 °C).
3 | Potrite mäsitú časť rybieho filé olivovým olejom a posoľte. Keď zaznie zvuk časovača, uložte filé kožou navrch na horúci rošt. Zatvorte dvierka a varte 4 minúty na režime GRILOVANIE (200 °C).
Zopakujte pre 2 zostávajúce kusy filé a podávajte s pripravenou omáčkou.
TIP: Filé z pleskáča podávajte s ryžou a zeleninou podľa chuti.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.