• Obed
  • 13.5.2021

Grilovaný filet z pleskáča s paradajkami a olivami - recept pre Tefal Easy Fry Oven & Grill

14.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
21 min

Suroviny

  • 4 filé pražmy / pleskáča (4 x 150 g)
  • 4 PL najemno posekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 citróna
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 2 paradajky
  • 50 g zelených olív bez kôstky
  • Soľ, čierne korenie

1 | Zmiešajte posekanú petržlenovú vňať s olúpaným a roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a kôrou, 3 polievkovými lyžicami olivového oleja, soľou a čiernym korením.
Z paradajok odstráňte jadrovníky a nakrájajte ich na kocky, olivy nakrájajte na plátky.
Pridajte petržlenovú zmes a nechajte odležať.

2 | Vložte grilovací rošt navrch fritézy s grilom Easy Fry.
Zatvorte dvierka a predhrejte ho 13 minút na režime GRILOVANIE (200 °C).

3 | Potrite mäsitú časť rybieho filé olivovým olejom a posoľte.
Keď zaznie zvuk časovača, uložte filé kožou navrch na horúci rošt.
Zatvorte dvierka a varte 4 minúty na režime GRILOVANIE (200 °C).

Zopakujte pre 2 zostávajúce kusy filé a podávajte s pripravenou omáčkou.

TIP: Filé z pleskáča podávajte s ryžou a zeleninou podľa chuti.
image.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko