• Rady & Tipy
  • 2.6.2022

Grilovanie za zlého počasia

sk header 17@2.png

Vetru ani dažďu nerozkážete. Ale aj tak môžete počasie prechytračiť a nenechať si pokaziť zážitok z grilovania. Poradíme vám, ako postupovať, ak si chcete aj za nepriazne počasia pochutnať na grilovaných pochúťkach.

Grilovanie za zlého počasia: Aký zvoliť gril, keď neviete, ako to bude s počasím?

Pozerali ste sa na predpoveď počasia a na deň, kedy chcete grilovať, predpovedajú zamračené a viac než 50-percentnú pravdepodobnosť prehánok? Ak neviete, ako to v deň grilovania s počasím dopadne, k príprave grilovaných pochúťok si v prvom rade pripravte správny typ grilu. 

Ako teda dobehnúť rozmary počasia a užiť si aj grilovanie v daždi alebo grilovanie vo vetre? Vybavte sa elektrickým grilom, ktorému nevadí dážď ani mráz, pretože ho skrátka pri nepriazni počasia veľmi jednoducho prenesiete pod strechu. Majstrami medzi elektrickými grilmi sú domáce grily Tefal OptiGrill Elite, na ktorých steaky, klobásy či marinované kuracie plátky chutia podobne ako z vonkajšieho grilu.

Grilovanie v daždi: Tipy, čo robiť, keď vás prepadne dážď

Plánujete grilovať, ale máte strach, že vás prepadne dážď? Na grilovanie v aprílovom počasí sa riadne pripravte práve elektrickým grilom. Ak ešte neprší, na domácom grile Tefal OptiGrill Elite môžete grilovať dobroty priamo pod šírym nebom. Ak ale začne pršať počas grilovania, elektrický gril od Tefalu jednoducho preneste do kuchyne, zapojte ho znovu do elektriny a grilovanie dokončite. 

Keď vás vonku zaskočí dážď, Tefal OptriGrill Elite, ktorý vie perfektne steaky a s prehľadom zvládne aj lahodné kura, ryby, klobásy alebo zeleninu, nemusíte sťahovať len do kuchyne. Grilovanie za zlého počasia si na ňom môžete užiť aj v garáži, pod pergolou, na zakrytom balkóne alebo pod veľkým záhradným slnečníkom.

Grilovanie v zime s priateľmi a rodinou: Ako si ho spríjemniť?

Nenechajte dážď, vietor a chladné počasie, aby zničili vaše plány na grilovacej párty s rodinou či priateľmi. Vďaka domácemu elektrickému grilu Tefal Optigrill Elite, ktorý je vhodný ako pre vonkajšie, tak vnútorné použitie, vás náhla zmena počasia už len tak nerozhádže. Keď skrátka počas grilovania v aprílovom počasí začne pršať, gril preneste na miesto, kde vás nebude obťažovať dážď a kam sa s ostatnými pohodlne všetci vojdete. 

  Zaujíma vás, koľko porcií pripravíte naraz na grile OptiGrill Elite od Tefalu? Ak na svoju grilovaciu párty použijete Tefal OptiGrill Elite XL, urobíte na ňom až 8 porcií grilovaných pochútiek naraz. Keďže ide navyše o inteligentný gril, steaky či kuracie plátky na ňom jednoducho pripravíte na mieru každému zo svojich hostí, a to presne podľa ich priania. Aj grilovanie za zlého počasia teda môže byť veľmi príjemným zážitkom.  

Ako sa starať o Tefal OptiGrill Elite, ktorý je ideálny na grilovanie v aprílovom počasí

Aby vám domáci gril OptiGrill Elite od Tefalu, na ktorom si pripravíte grilované pochúťky aj za zlého počasia, dobre slúžil, mali by ste sa o neho správne starať. Akým spôsobom? Po každom použití ho dôkladne vyčistite, aby bol opäť pripravený ku grilovaniu v aprílovom počasí alebo ku grilovaniu v daždi.

Po použití najskôr Tefal OptiGrill Elite vypojte z elektriny a nechajte vychladnúť. Potom z jeho spodnej časti vysuňte odkvapkávaciu misku na šťavu, ktorej obsah vylejte a ktorú vložte do umývačky riadu. Z grilu od Tefalu odoberte tiež vynímateľné grilovacie rošty a následne ich rovnako umyte v umývačke riadu. Práve týmto postupom pripravíte Tefal OptiGrill Elite na ďalšiu grilovaciu akciu, ktorá sa môže konať za každého počasia. Jednoduché, že?

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko