• Obed
  • 14.9.2022

Grilované kačacie prsia, pyré s ruzickoveho kelu, variácia parenej zeleniny a vínová omáčka #TefalJesenneRecepty

Grilované kačacie prsia, pyré s ruzickoveho kelu, variácia parenej zeleniny a vínová omáčka - TefalJesenneRecepty.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • Kačacie prsia 400 g
  • Ružičkový kel 200 g
  • Pak choi 1ks
  • Baby cuketa 4x
  • Biele víno 2 dcl
  • Maslo 250 g
  • Smotana 1 dcl
  • Soľ
  • Korenie
  • Cesnak 5 strucikov
  • Zmes čerstvých byliniek 20 g

Kačacie prsia si nakrojíme aby sme na koži mali mriežky. 

Posolíme a pokoreníme, opekáme v hrnci na olivovom oleji a pridáme cesnak a čerstvé bylinky.

Ružičkový kel očistíme, dáme soľ a v košíku uparíme do mäkka. 

Po uparení vyberieme, dáme do misky, pridáme maslo, smotanu a rozmixujeme do hladka.

Zeleninu si nakrájame podľa seba, dáme do košíka, pridáme soľ, korenie a dáme pariť.

Do hrnce nalejeme víno, pridáme soľ a korenie. 

Necháme redukovať, aby sa odparil alkohol a následne pridáme maslo na zjemnenie a zahustenie. 

Môžeme servírovať.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko