• Obed
  • 7.2.2025

Grilované chvosty homára s bylinkovým a chilli maslom - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Grilované humří ocasy s bylinkovým a chilli máslem.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 4 chvosty homára
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 štipky soli
  • 100 g rozpusteného masla
  • 1 šalotka, jemne nasekaná
  • 5 g nasekanej petržlenovej vňate
  • 5 g nasekanej pažítky
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 0,5 čajovej lyžičky chilli prášku
  • 0,5 polievková lyžica kvetu soli

KROK 1Chvosty homára rozrežte pozdĺžne na 2 časti, mäso potrite olejom a osoľte.

KROK 2Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí vložte chvosty mäsom nadol a varte 10 minút.

KROK 3V nádobe zmiešajte maslo, šalotku, petržlenovú vňať, pažítku, cesnak, citrónovú šťavu, chilli a soľ.

KROK 4Chvosty podávajte a polejte ich omáčkou.

TIP: Ideálnou prílohou je zelená fazuľka, zemiakový šalát alebo špenátové rizoto.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko