• Večera
  • 29.7.2020

Grilované bravčové rebrá marinované v kávovo-kolovej marináde s cesnakovým dipom - recept pre Tefal Optigrill Elite

rebra.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

4 osoby

  • 3200 g nízkych bravčových rebier
  • 200 ml vašej obľúbenej koly
  • 2 lyžičky mletej kávy
  • 4 lyžice chilli omáčky
  • 2 cibule
  • soľ
  • 2 lyžice medu
  • 80 g masti
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 6 lyžíc vínneho octu
  • Zväzok plocholistej petržlenovej vňate
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • zväzok koriandra
  • soľ

Cibuľu nakrájame na jemno a na masti ju orestujeme dozlata.
Pridáme chilli omáčku, sekaný cesnak, ocot a kolu.
Zredukujeme na polovicu a vypneme.
rebra postup1.jpg
Necháme vychladnúť a pridáme med, sekanú petržlenovú vňať a mletú kávu.
Premiešame a potrieme rebrá.
rebra postup2.jpg
Necháme odležať a vložíme do Optigrillu Elite rozpáleného na program steak a pečieme na stredné prepečenie.
rebra postup.jpg
Koriander nasekáme a zmiešame s jogurtom a cesnakom rozmiešaným so soľou.
rebra postup4.jpg
Servírujeme.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko