V malom mixéri rozmixujte stonkový zeler, cesnak, biele korenie, polovicu palmového cukru, polovicu rybacej omáčky a ustricovú omáčku.
Bravčové mäso vložte do misky a ochuťte ho marinádou. Zakryte potravinárskou fóliou a uložte do chladničky aspoň na 8 hodín.
V malej miske pripravte pikantnú omáčku. Zmiešajte palmový cukor, zvyšnú rybiu omáčku, červenú chilli pastu, tamarindovú pastu, kokosovú vodu a citrónovú šťavu. Listy a stonky koriandra nakrájajte na malé kúsky a pridajte do omáčky. Omáčka by mala byť pikantná, slaná a mierne kyslá. Omáčku nalejte do malej servírovacej misky. Odložte bokom.
Vložte tanier do spotrebiča a nastavte program GRIL na 200 °C, aby sa predhrial na 10 minút.
Medzitým vyberte bravčové mäso z marinády a trochu ho osušte.
Po dokončení predhrievania vložte plátok bravčového mäsa do fritézy Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program GRIL pri 200 °C na 12 minút.
Uhorky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Odložte bokom.
Mäso vyberte z taniera a nechajte ho na ňom 10 minút odpočívať. Nakrájajte na tenké pásiky. Plátky uhoriek úhľadne rozložte na servírovacie taniere. Navrch položte nakrájané mäso a pridajte trochu horúcej omáčky. Zvyšnú omáčku podávajte v samostatnej malej miske. Dobrú chuť!
Odporučené produkty