• Obed
  • 25.6.2021

Grilovaná panenka, hliva ustricová (na grile), grilovaná sezónna zelenina, bylinkový olej

Grilovaná panenka, hliva ustricová (na grile), grilovaná sezónna zelenina, bylinkový olej
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
15 min
Vaření
Varenie
15 min

Suroviny

  • bravčová panenka 200 g
  • hliva ustricová 2 ks
  • batata 1ks
  • cuketa 1 ks
  • cherry paradajky 6 ks
  • cibuľa červená 1 ks
  • šalát freeze
  • pažítka
  • kôpor
  • drvené paradajky mištička
  • sójová omáčka 1Pl
  • koriander štipka
  • zázvor
  • tymian
  • olivový olej pol deci
  • krištáľový cukor mištička
  • cesnak 2 strúčiky
  • soľ
  • korenie

Marináda
Ako prvú si pripravíme marinádu na bravčovú panenku. Do rajničky dáme skaramelizovať cukor, pridáme drvené paradajky. Pridáme sójovú omáčku, nasekaný koriander, nastrúhaný zázvor, cesnak, soľ, korenie. Všetko spolu prevaríme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť. Takúto omáčku môžeme využívať pri grilovaní na rôzne druhy mäsa.

Mäso
Bravčovú panenku zbavíme všetkých šliach a blán. Mäso namočíme do pripravenej marinády a necháme cca hodinu marinovať (keď máme viac času na marinovanie môžeme mäso naložiť deň vopred). Panenku opekáme vcelku do ružova.

Zelenina
Batatu predvaríme v slanej vode do mäkka. Popri varení všetku zeleninu nakrájame na hrubšie plátky (okrem cherry paradajok) a dáme grilovať do tmava. Cherry paradajky grilujeme zvlášť.  Po ugrilovaní pridáme soľ a korenie (zeleninu nesolíme pred grilovaním, aby nám nepustila šťavu).

Bylinkový olej
Do nádoby dáme olivový olej, bylinky, cesnak, soľ a všetko spolu rozmixujeme. Olej precedíme cez jemné sitko.


Odporučené produkty

Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.