Ako prvú si pripravíme marinádu na bravčovú panenku. Do rajničky dáme skaramelizovať cukor, pridáme drvené paradajky. Pridáme sójovú omáčku, nasekaný koriander, nastrúhaný zázvor, cesnak, soľ, korenie. Všetko spolu prevaríme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť. Takúto omáčku môžeme využívať pri grilovaní na rôzne druhy mäsa.
Mäso
Bravčovú panenku zbavíme všetkých šliach a blán. Mäso namočíme do pripravenej marinády a necháme cca hodinu marinovať (keď máme viac času na marinovanie môžeme mäso naložiť deň vopred). Panenku opekáme vcelku do ružova.
Zelenina
Batatu predvaríme v slanej vode do mäkka. Popri varení všetku zeleninu nakrájame na hrubšie plátky (okrem cherry paradajok) a dáme grilovať do tmava. Cherry paradajky grilujeme zvlášť. Po ugrilovaní pridáme soľ a korenie (zeleninu nesolíme pred grilovaním, aby nám nepustila šťavu).
Bylinkový olej
Do nádoby dáme olivový olej, bylinky, cesnak, soľ a všetko spolu rozmixujeme. Olej precedíme cez jemné sitko.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.