KROK 1: Zelené končeky ošúpte, umyte a nakrájajte, pričom na konci mrkvy nechajte kúsok. Trochu vrchnej časti si nechajte.
KROK 2: Mrkvu vložte do plechu na pečenie, naplňte ho vodou do troch štvrtín a osoľte.
KROK 3: Pred zapnutím OptiGrillu doň vložte príslušenstvo na pečenie. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie program Manuál. Tlačidlom M vyberte červené nastavenie a stlačte OK. Po predhriatí varte 20 minút.
KROK 4: Mrkvu ochlaďte v studenej vode, potom ju nechajte odkvapkať a vložte do misky. Zmiešajte med a jablčný mušt v nádobe, zmes nalejte na mrkvu a jemne ju obaľte.
KROK 5: Otvorte OptiGrill v režime grilovania. Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí vložte mrkvu a varte 4 minúty.
KROK 6: V úzkej nádobe zmiešajte olej, estragón, špičky a korenie. Odložte bokom.
KROK 7: V mixéri pripravte sušienky: pridajte lieskové orechy, píniové oriešky, koriander, rascu, oregano, papriku a soľ. Mixujte, kým nezískate nie príliš jemné sušienky.
KROK 8: V nádobe zmiešajte jogurt a 2 štipky soli.
KROK 9: Na tanier zľahka rozotrite jogurt, naaranžujte mrkvu, posypte sušienkami a pokvapkajte estragónovou omáčkou.
TIP: Ideálne ako aperitív alebo predjedlo.
Odporučené produkty