• Obed
  • 21.6.2024

Grilovaná kotleta so zapečeným karfiolom - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

4F9A0323.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
8 min
Varenie
Varenie
42 min

Suroviny

  • 4-6 plátkov kotlety s kosťou
  • 1 PL francúzkej horčice
  • nastrúhaná kôra z 1 bio citróna
  • 2 ČL tymiánu
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL čerstvo mletého čierného korenia
  • 1 PL oleja
  • 3 dkg masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL múky
  • 3 dl mlieka
  • 1 štipka soli
  • trošku mletého čierného korenia
  • 5 dkg strúhaného syru
  • 1 stredný karfiol
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 menši zväzok petržlenu

KROK 1: Pripravte si ingrediencie.

KROK 2: Horčicu zmiešajte s citrónovou kôrou, korením a olejom, mäso marinujte. Dajte do chladničky na ½ hodiny.

KROK 3: Na bešamel rozpusťte maslo, pridajte múku, trochu opražte, potom pridajte nadrobno nasekaný cesnak a miešajte 1 minútu.

KROK 4: Prilejte mlieko a varte do zhustnutia. Medzitým dochuťte soľou a korením a pridajte polovicu strúhaného syra a omáčku miešajte, kým sa syr neroztopí.

KROK 5: Karfiol rozoberte na ružičky. Varte vo vriacej osolenej vode 1-2 minúty. Vyberte a sceďte.

KROK 6: Mrkvu nakrájajte na kolieska. Zeleninu vložte do pekáča OptiGrillu, zmiešajte s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a na vrch nalejte bešamel.