• Večera
  • 13.5.2021

Grilovaná klobáska s horčicovou omáčkou - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

Digital-Saucisse grillees laquee a la moutarde_Grilled sausage with mustard sauce.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
28 min

Suroviny

  • 700 g toulouskej klobásy, ideálne v jednom kuse alebo iné biele
  • 1 PL kremžskej / hrubozrnnej horčice
  • 2 PL medu
  • 100 ml bieleho vína
  • 2 vetvičky tymiánu


1 | Do menšieho hrnca dajte med, horčicu, tymián a víno a nechajte zovrieť.
Nechajte variť, pravidelne miešajte a zatiaľ predhrejte grilovací rošt.

2 | Vložte grilovací rošt navrch fritézy s grilom Easy Fry, odkvapkávaciu misku umiestnite podeň a predhrejte rošt na režime GRILOVANIE (200 °C) na 13 minút.

3 | Zvite klobásu do kolieska a v dvoch bodoch oproti sebe upevnite špajľami.
Keď sa zariadenie zahreje, potrite maselničkou obe strany klobásy horčicovou zmesou a uložte ju na
grilovací rošt.

4 | Grilujte 15 minút na režime GRILOVANIE (200 °C), v polovici klobásu otočte.
Klobásu podávajte na tanieri poliatu zvyškom horčicovej omáčky.

TIP:
Podávajte s domácim horčicovým pyré: očistite a uvarte 1 kg
zemiakov. Zlejte ich a roztlačte s 25 g masla, 2 PL horčice, 150 ml
mlieka, soľou a čiernym korením.

Dobrú chuť!
image.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko