• Obed
  • 3.10.2025

Gnocchi z batátov s maslom a šalviou - Tefal Ingenio 2024

Gnocchi z batátů s máslem a šalvějí.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 500 g batát
  • 1 vajce
  • 220 g múka
  • 20 g strúhaný syr Parmezán
  • 0.5 ČLK muškátový oriešok
  • Soľ, korenie
  • 100 g maslo
  • 2 cl voda
  • 5 lístky šalvia
  • Soľ, korenie
  • Niekoľko hobliniek Parmezánu

KROK 1Olúpte a nakrájajte batát na kocky o veľkosti 2 cm. Vložte ich do zapekacej misky, potom zalejte vodou.

KROK 2Priveďte k varu a varte zakryte po dobu 15 min.

KROK 3Keď sú batáty uvarené, zlejte a odvážte 300 g dužiny. Vložte do nádoby.

KROK 4Použite vidličku na roztlačenie dužiny, potom pridajte vajce, múku, strúhaný Parmezán a muškátový oriešok. Dochuťte podľa chuti a premiešajte na mäkké cesto.

KROK 5Zapekanú nádobu naplňte vodou a priveďte k varu.

KROK 6Tvarujte cesto do roliek, používajte múku na zamedzenie lepenia cesta. Režte rolky na malé gnocchi.

KROK 7Varte gnocchi vo vriacej vode 3 minúty. Keď sú uvarené, zlejte a nechajte vychladnúť.

KROK 8Umyte zapekaciu nádobu, potom na strednej teplote roztopte maslo a vodu. Pridajte lístky šalvie, potom uvarené gnocchi. Miešajte, aby sa gnocchi prehriali. Ochuťte soľou a korením.

KROK 9 Keď sa zmes vody a masla začne obalovať na gnocchi, vložte ich do misky a dokončite hoblinkami Parmezánu.

KROK 10Podávajte okamžite.

TIP: Aby ste si uľahčili tvarovanie gnocchi, môžete použiť zdobiace vrecko na torty. Vložte cesto gnocchi do vrecka a pomocou noža režte cesto nad zapekanou misou, pričom dávajte pozor, aby čepeľ bola horúca a ľahko sa rezalo. Gnocchi z batátov sú chutnou, farebnou variáciou tradičných gnocchi.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko