KROK 1: Olúpte a nakrájajte batát na kocky o veľkosti 2 cm. Vložte ich do zapekacej misky, potom zalejte vodou.
KROK 2: Priveďte k varu a varte zakryte po dobu 15 min.
KROK 3: Keď sú batáty uvarené, zlejte a odvážte 300 g dužiny. Vložte do nádoby.
KROK 4: Použite vidličku na roztlačenie dužiny, potom pridajte vajce, múku, strúhaný Parmezán a muškátový oriešok. Dochuťte podľa chuti a premiešajte na mäkké cesto.
KROK 5: Zapekanú nádobu naplňte vodou a priveďte k varu.
KROK 6: Tvarujte cesto do roliek, používajte múku na zamedzenie lepenia cesta. Režte rolky na malé gnocchi.
KROK 7: Varte gnocchi vo vriacej vode 3 minúty. Keď sú uvarené, zlejte a nechajte vychladnúť.
KROK 8: Umyte zapekaciu nádobu, potom na strednej teplote roztopte maslo a vodu. Pridajte lístky šalvie, potom uvarené gnocchi. Miešajte, aby sa gnocchi prehriali. Ochuťte soľou a korením.
KROK 9 Keď sa zmes vody a masla začne obalovať na gnocchi, vložte ich do misky a dokončite hoblinkami Parmezánu.
KROK 10: Podávajte okamžite.
TIP: Aby ste si uľahčili tvarovanie gnocchi, môžete použiť zdobiace vrecko na torty. Vložte cesto gnocchi do vrecka a pomocou noža režte cesto nad zapekanou misou, pričom dávajte pozor, aby čepeľ bola horúca a ľahko sa rezalo. Gnocchi z batátov sú chutnou, farebnou variáciou tradičných gnocchi.
Odporučené produkty