Flank steak marinovaný v limetke a koriandri - recept pre Optigrill Elite XL
Počet osôb
4
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
15 min
Varenie
0 min
Suroviny
1 flank steak približne 750g
1 zväzok koriandra, jemne nasekaný
50 ml limetkovej šťavy
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 čerstvé cibule, nasekané
6 strúčikov cesnaku, olúpaných a rozdrvených
1 malá zelená paprika, bez semienok
1/2 lyžice mletej rasce
1/2 lyžičky soli
Zmiešajte koriander, limetkovú šťavu, olej, cesnak, cibuľu, zelená paprika, soľ a rascu, kým nevytvoríte homogénnu zmes. Marinádu môžete v okamihu pripraviť s Infini Force! Potrite flank steak so zmesou. Zachlaďte a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny. Vyberte mäso z chladničky a odstráňte väčšinu marinády. Zvyšnú marinádu zlikvidujte. Zapnite gril. Zvoľte program a stlačte tlačidlo OK. Po skončení predhrievania, položte flank steak na gril a zatvorte ho. Grilujte, ako je zobrazené na displeji, až kým nebude uvarený podľa vašich predstáv: veľmi krvavý (blue), krvavý, stredne alebo dobre prepečený. Preneste flank steak na doštičku a nechajte ho 5 minút odstáť, potom mäso rozrežte na tenké plátky.
TIP: Aby bol flank steak jemný, neprekračujte dobu varenia. Flank steak môžete nahradiť hrubým plátkom rump steaku. Čo skúsiť servírovať ako Fajitas? Na prípravu fajitas podávajte plátky mäsa s tortillou, grilovanou cibuľou a paprikou, smotanou, salsovou omáčkou a guacamole.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.