• Obed
  • 23.4.2021

Flank steak marinovaný v limetke a koriandri - recept pre Optigrill Elite XL

Large-OptiGrill_4775.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
0 min

Suroviny

  • 1 flank steak približne 750g
  • 1 zväzok koriandra, jemne nasekaný
  • 50 ml limetkovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 2 čerstvé cibule, nasekané
  • 6 strúčikov cesnaku, olúpaných a rozdrvených
  • 1 malá zelená paprika, bez semienok
  • 1/2 lyžice mletej rasce
  • 1/2 lyžičky soli

Zmiešajte koriander, limetkovú šťavu, olej, cesnak, cibuľu, zelená paprika, soľ a rascu, kým nevytvoríte homogénnu zmes.
Marinádu môžete v okamihu pripraviť s Infini Force!
Potrite flank steak so zmesou.
Zachlaďte a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny.
Vyberte mäso z chladničky a odstráňte väčšinu marinády. Zvyšnú marinádu zlikvidujte.
Zapnite gril. Zvoľte program
image.png
a stlačte tlačidlo OK.
Po skončení predhrievania, položte flank steak na gril a zatvorte ho.
Grilujte, ako je zobrazené na displeji, až kým nebude uvarený podľa vašich predstáv: veľmi krvavý (blue), krvavý, stredne alebo dobre prepečený.
Preneste flank steak na doštičku a nechajte ho 5 minút odstáť, potom mäso rozrežte na tenké plátky.

TIP: Aby bol flank steak jemný, neprekračujte dobu varenia.
Flank steak môžete nahradiť hrubým plátkom rump steaku.
Čo skúsiť servírovať ako Fajitas?
Na prípravu fajitas podávajte plátky mäsa s tortillou, grilovanou cibuľou a paprikou, smotanou, salsovou omáčkou a guacamole.

Odporučené produkty

Odporučené produkty

Odporučené produkty



Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko