Pripravte si pesto. V miske zmiešajte všetky prísady na pesto. Pomocou ručného alebo klasického mixéra rozmixujte do hladka.
Pripravte si rizoto. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Nakrájajte fenikel.
Na panvici rozohrejte tretinu olivového oleja a masla. Na strednom ohni orestujte cibuľu, kým nie je priehľadná, ale nie hnedá. Pridajte ryžu a premiešajte, aby sa pokryla maslom (1 minúta). Ryžu zalejte bielym vínom a nechajte ho úplne zredukovať. Prilejte tretinu zeleninového vývaru a za stáleho miešania varte na miernom ohni. Pokračujte v pridávaní vývaru, ktorý ryža postupne absorbuje, a varte približne 18 minút. Po uvarení by mala byť ryža mierne al dente. Odstavte z ohňa a zakryté odložte.
Lososa opláchnite v čistej vode. Osušte ho čistou handričkou alebo papierovou utierkou. Rybu ochuťte štipkou morskej soli Fleur de Sel a korením.
Rozpáľte 24 cm panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa indikátor Thermo-Signal úplne nesčervená, a až potom opečte prísady. Do nádoby nalejte olej. Pridajte lososa kožou nadol. Nechajte opekať 4 minúty. Lososa otočte a opekajte ďalšie 3 minúty. Teplotu môžete znížiť.
Panvicu s uvarenou ryžou rozohrejte na strednú teplotu. Pridajte vodu a miešajte, aby ryža zmäkla. Pridajte strúhaný parmezán. Nechajte zahriať a potom pridajte šľahačku. Miešajte, kým nezačne mierne vrieť. Pridajte korenie a okoreňte podľa chuti.
Rizoto nalejte na taniere a navrch položte lososa. Navrch dajte pistáciové pesto a posypte rozdrvenými pistáciami. Podávajte ihneď.
Odporučené produkty