Domáci cereálny chlieb - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
10
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
82 min
Varenie
30 min
Suroviny
Na jeden bochník s hmotnosťou zhruba 800 g:
750 g cereálne chlebovej múky
420 ml vlažnej vody
15 g sušeného droždia
15 g soli
ovsené vločky na posypanie
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu a hnetací hák POSTUP:
Nasypte mouku, sůl a sušené droždí do mísy. Nasaďte hnetací hák a víko. Zapněte na minimální rychlost, otvorem ve víku přilijte vodu a míchejte 1 minutu. Potom přepněte na rychlost 1 a míchejte 7 minut.
Přikryjte těsto utěrkou a nechte 15 minut odpočívat na teplém místě. Rozdělte těsto na dvě poloviny a položte na pomúčenú plochu. Cesto ručne roztiahnite na štvorec. Rohy přeložte do středu placky a potom pěstí znovu utlačte. Zopakujte.
Vytvarujte dlhý bochník a vložte do 25 cm dlhej formy. Povrch bochníka jemne navlhčite a posypte ovsenými vločkami.
Prikryte vlhkou utierkou a nechajte 1 hodinu odpočívať na teplom mieste.
Potom urobte 1 cm hlboký rez po celej dĺžke bochníka.
Spolu s bochníkom vložte aj malú nádobu naplnenú vodou do rúry predhriatej na 240 °C, aby sa mu vytvorila pekná zlatistá kôrka.
Pečte 30 minút.
Bochník vyberte z formy a nechajte ho vychladnúť na mriežke.
Tip: pre hostí urobte malé rožteky. Posypte ich makom alebo sezamom.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.
Cookie je textový súbor, ktorý sa ukladá a/alebo ktorý načítava prehliadač používaný používateľom na pevný disk jeho zariadenia (napr. počítač, smartfón) a ku ktorému sa priraďuje názov domény. Cookies slúžia na ukladanie informácií a niektoré z nich sú nevyhnutné na správne fungovanie webovej stránky a pre softvérové riešenia na stránkach, ktoré ich vytvárajú. Prispôsobte si výber pre každú jednu kategóriu cookies. Kliknite na tlačidlo Potvrdiť a pokračovať a potvrďte váš výber, ktorý môžete kedykoľvek zmeniť na stránke Cookies