• Raňajky
  • 14.7.2023

Domáca japonská majonéza (štýl Kewpie™)

jap_mayo kewpie.jpg
Počet osob
Počet osôb
10
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
2 min
Varenie
Varenie
5 min

Suroviny

  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 štipky prášku dashi
  • 1,5 lyžičky krupicového cukru
  • 3 žĺtky
  • 3 lyžice ryžového octu
  • 3 lyžičky horčice
  • 300 ml neutrálneho repkového oleja
  • 3 štipky soli

Zmiešajte citrónovú šťavu a dashi.

Do mixéra vložte žĺtky, horčicu, soľ a cukor. Zatvorte veko. Miešajte 30 sekúnd pri strednej rýchlosti.

Znovu zapnite mixér na 2 minúty na strednú rýchlosť a pomaly pridávajte 1/3 oleja cez otvor vo veku. Pridajte ryžový ocot a citrónovú šťavu zmiešanú s dashi.

Pokračujte v pridávaní zvyšného oleja jemným neprerušovaným prúdom za stáleho miešania.

Nalejte do malej nádoby a uložte do chladničky.

Majonézu podávajte so zeleninovým crudités alebo ju použite do sendvičov.

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko