• Raňajky
  • 14.7.2023

Domáca japonská barbecue omáčka

japanese bbq.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
5 min
Varenie
Varenie
2 min

Suroviny

  • 70 g kyslých jabĺk (napr. Fuji alebo Pink Lady)
  • 90 ml sójovej omáčky
  • 2 lyžice cukru
  • 0,5 lyžičky mletého zázvoru
  • 25 g nasekaného cesnaku
  • 1 polievková lyžica neutrálneho oleja
  • 60 ml mirinu
  • 1 lyžička bieleho sezamu
  • 2 lyžice sezamového oleja

Ošúpte jablko. Odstráňte jadierka a nakrájajte ho na malé kúsky.

Kúsky jabĺk vložte do nádoby mixéra. Pridajte sójovú omáčku, cukor, zázvor a nasekaný cesnak. Zatvorte veko a mixujte pri strednej rýchlosti 2 minúty. Pomocou stierky zotrite vnútro misy a znovu mixujte pri strednej rýchlosti po dobu 30 sekúnd, kým nebude zmes hladká.

Zmes nalejte do panvice a za stáleho miešania varte 5 minút, kým nezhustne. Odstavte zo sporáka, prelejte do misky a nechajte vychladnúť.

Pred podávaním posypte sezamovými semienkami a pokvapkajte sezamovým olejom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko