• Obed
  • 14.4.2025

Diabolské vajcia - Tefal Ingenio 2024

Ďábelská vejce.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 6 vajíčok uvarených natvrdo
  • 6 plátkov slaniny (voliteľné)
  • 5 polievkových lyžíc majonézy
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 1 polievková lyžica najemno nasekanej pažítky
  • 0,5 polievkovej lyžice omáčky Tabasco®
  • Soľ
  • Paprika

KROK 1V hrnci so studenou vodou varte vajcia 10 minút po uvarení. Vajíčka vylúpte a odložte bokom.

KROK 2Panvicu rozohrejte na vysokej teplote. Pred opekaním surovín počkajte, kým termosignál úplne sčervenie. Na vrch položte plátky slaniny a opekajte ich do karamelovej farby. Odložte bokom na savý papier.

KROK 3Vajíčka rozpoľte a vyberte žĺtky.

KROK 4Do misky pridajte žĺtky, majonézu, horčicu, pažítku a tabasco. Šľahajte, kým nie je zmes tuhá. Osoľte.

KROK 5Pomocou čajovej lyžičky alebo cukrárskeho vrecka s vrúbkovanou špičkou naplňte bielkové polovice zmesou.

KROK 6Posypte paprikou, kúskami slaniny a pažítkou.

TIP: Slanina nie je v tomto recepte povinnou ingredienciou, ale dodáva chrumkavosť, ktorú možno nahradiť napríklad smaženou cibuľkou. Mimózové vajíčka, známe aj ako diabolské vajíčka, sú na Veľkú noc obľúbené vďaka svojej jednoduchosti a atraktívnemu vzhľadu. V mnohých krajinách sú tradíciou a dodávajú rodinným jedlám slávnostný nádych.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko