• Obed
  • 7.2.2025

Dahl z červenej šošovice - Tefal Ingenio 2024

Korálově červená čočka dahl.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
33 min

Suroviny

  • 2 sladké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 2 čajové lyžičky mletej rasce
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 2 čajové lyžičky garam masala
  • 100 g paradajkovej pasty
  • 60 cl vody
  • 1 kocka zeleninového vývaru
  • 400 g červenej šošovice
  • 50 cl kokosového mlieka
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 čajová lyžička koriandrových semienok
  • Čerstvé semienka granátového jablka

KROK 1Sladké zemiaky ošúpte a nakrájajte na 2 cm kocky. Odložte bokom. Cibuľu a zázvor nakrájajte nadrobno.

KROK 2Rozpáľte panvicu Ingenio na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Cibuľu a zázvor restujte na oleji 3 minúty. Pridajte korenie, paradajkový pretlak a vodu s kockou bujónu. Pridajte šošovicu a sladké zemiaky, premiešajte a na miernom ohni varte 20 minút.

KROK 3Pridajte mlieko a špenát, prikryte a varte na miernom ohni 10 minút.

KROK 4Podávajte s ryžou basmati, koriandrom a čerstvými semienkami granátového jablka.

TIP: Na zvýraznenie chutí použite kokosový olej a k dahlu si dajte domáce naan.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko