• Obed
  • 3.10.2025

Čierna ryža s kalmármi a aioli - Tefal Ingenio 2024

Černá rýže s olihněmi a aioli.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
28 min

Suroviny

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400 g čerstvé nakrájané kalmary
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 10 cl bieleho vína
  • 400 g ryža Arborio
  • 3 sáčky sépiového atramentu (12 g)
  • 80 cl zeleninového vývaru
  • Soľ, korenie
  • 1 žĺtko
  • 1 lyžica horčice
  • 20 cl neutrálneho oleja
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 nakrájaný strúčik cesnaku
  • Soľ

KROK 1Zahrejte kastról na vysokú teplotu s olivovým olejom.

KROK 2Opečte kalmary 4 minúty, kým nebudú jemne zafarbené. Odložte na tanier.

KROK 3Znížte teplotu na strednú a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Nechajte variť 2 minúty.

KROK 4Prilejte biele víno a varte ďalšie 2 minúty.

KROK 5Pridajte ryžu, sépiový atrament a zeleninový vývar. Dochuťte soľou a korením.

KROK 6Zakryte a varte na strednom ohni 18 minút.

KROK 7Medzitým pripravte aioli omáčku. Metlou zmiešajte žĺtko a horčicu. Postupne a nepretržite pridávajte olej, aby ste dosiahli hladkú omáčku. Pridajte jablčný ocot a nakrájaný cesnak. Dochuťte soľou a korením. Odložte na chladné miesto.

KROK 8Keď je ryža uvarená, pridajte kalmary a varte ďalšie 2 minúty, zakryté, na nízkej teplote.

KROK 9Upravte dochutenie a podávajte s aioli omáčkou.

TIP: Toto jedlo je inšpirované mediteránskou kuchyňou, najmä z oblasti Valencie v Španielsku. Pre kompletné jedlo môžete pridať krevety ako prílohu.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko