• Rady & Tipy
  • 12.4.2023

Chytrý riad Tefal INGENIO časté otázky

Chytrý riad Tefal INGENIO časté otázky header.png

Odpovedáme na časté otázky ohľadom chytrého riadu Tefal INGENIO. Zistite, ako vám táto sada chytrého riadu uľahčí život. Tiež vám dáme odpovede na to, ako sa o riad a panvice Tefal INGENIO starať, či ktorý typ tohto riadu je najlepší.

Tefal chytrý riad: Čo u neho predovšetkým oceníte?

Chytrý riad Tefal INGENIO zjednoduší varenie a zároveň zaistí úsporu miesta v kuchyni. Sada riadu Tefal INGENIO, ktorú tvoria hrnce a panvice, je vďaka odnímateľnej rukoväti stohovateľná a pohodlne sa zmestí aj do kuchynskej linky menších rozmerov.

Aká je ďalšia výhoda tohto chytrého riadu? Je kompatibilný so všetkými druhmi sporákov - môžete v ňom teda variť na sklokeramickej doske, elektrickej platničke, plynovom sporáku aj na indukcii. Sada, ktorá nie je kompatibilná s indukciou sa nazýva - Ingenio Easy Cook & Clean. Keď z Tefal chytrého riadu odcvaknete rukoväť, možno si v ňom pohodlne pripraviť pokrm aj v rúre. Uvarené jedlo potom môžete v panvici, na ktorú dáte plastové viečko a z ktorej odcvaknete rukoväť, skladovať aj v chladničke.

Súprava riadu Tefal INGENIO disponuje povrchom TITANIUM ANTI-SCRATCH, ktorý je nepriľnavý a odolný. Tento chytrý riad teda ustojí každú vašu kuchársku výzvu. Keď z neho odcvaknete rukoväť, po použití ho môžete vložiť aj do umývačky riadu.

A aký je najlepší riad Tefal INGENIO? Pri odpovedi na túto otázku záleží iba na vašich osobných preferenciách a na potrebách vašej domácnosti. Niekto si nemôže vynachváliť wok panvicu Tefal INGENIO, ďalšiemu vyhovuje celá sada chytrých panvíc a hrncov.

Najčastejšie otázky týkajúce sa sady riadu Tefal INGENIO

Zaobstarali ste si sadu chytrého riadu INGENIO a zaujímajú vás doplňujúce informácie ohľadom jeho používania alebo údržby? Alebo zvažujete, že týmto Tefal chytrým riadom vybavíte svoju domácnosť? Prinášame odpovede na najčastejšie otázky, ktoré súvisia práve s Tefal INGENIO a ktoré vás budú určite zaujímať.

Odporúčania pre rukoväť INGENIO

Súčasťou chytrého riadu Tefal INGENIO je odnímateľná rukoväť, ktorá má špeciálnu údržbu. Po varení ju so špinavými hrncami či panvicami rozhodne nedávajte do umývačky riadu, kam nepatrí. Odnímateľnú rukoväť umývajte výhradne v ruke, a to najlepšie mäkkou handričkou alebo hubkou s bežným umývacím saponátom.

Aké pravidlá používania ďalej súvisia s odnímateľnou rukoväťou? Pokiaľ varíte v chytrom riade Tefal INGENIO na sporáku, dajte pozor na to, aby sa odnímateľná rukoväť neprehrievala. Pokiaľ pri varení rukoväť na riad nepotrebujete, tak ju rovno zložte. Odnímateľnú rukoväť by ste rozhodne nemali používať v rúre - pred pečením konkrétneho pokrmu teda rukoväť z riadu zložte.

Panvice Tefal INGENIO: Ako na správne používanie a údržbu?

Aj samotné hrnce a panvice zo sady riadu Tefal INGENIO vyžadujú správne používanie a údržbu. Čo je v ich prípade podstatné? Keď v nich pripravujete pokrm, používajte výhradne plastové, silikónové alebo drevené náčinie. Vyhýbajte sa naopak kovovému náčiniu, ktoré by mohlo povrch panvice poškodiť. Tiež si dajte pozor, akým spôsobom budete s hrncami a panvicami zaobchádzať – nekrájajte na nich napríklad nožom.

Odlúpené či vyduté dno panvice - dajte pozor na teplotný šok

Či už ide o wok panvicu Tefal INGENIO, alebo ďalšie panvice Tefal INGENIO, správnym používaním predídete tomu, aby mali odlúpané dno či vyduté dno. K tejto vade môže dôjsť vplyvom teplotného šoku. Chytrý riad Tefal INGENIO preto pri varení zahrievajte naozaj pozvoľna. Potom, čo na ňom pripravíte pokrm, nechajte panvicu úplne vychladnúť a až potom ju umývajte. A pokiaľ máte panvicu Tefal INGENIO v chladničke, po vytiahnutí ju nechajte chvíľu aklimatizovať na izbovú teplotu a až následne ju zahrievajte na sporáku. Pokiaľ zahrievate panvicu na indukciu, je nutné panvicu zahrievať pozvoľna. Neodporúčame teda pravidelné prudké zahrievanie z 0 na 100, príp. používanie funkcie "Boost" na indukcii. Vplyvom rýchlej zmeny teplôt a rozdielnej rozťažnosti materiálu môže dôjsť k únave spojenia medzi nalisovaným nerezovým diskom a telom panvice, ktoré je z hliníkovej zliatiny.

Odlupovaniu nepriľnavého povrchu zabránite správnym umývaním

Správnou údržbou taktiež zabránite tomu, aby sa z vnútornej časti panvice či hrnca chytrého riadu Tefal INGENIO odlupoval špeciálny nepriľnavý povrch. Z akého dôvodu vôbec k tejto vade dochádza? Odlupovanie nepriľnavého povrchu z vnútornej časti panvice je najčastejšie spôsobené zlou údržbou - a to umývaním v umývačke riadu s použitím agresívnych čistiacich prostriedkov.

Pre Tefal chytrý riad je najšetrnejšou voľbou klasické umývanie v ruke, ktoré predĺži jeho životnosť. V ruke pritom umývajte panvice INGENIO iba neagresívnymi a neabrazívnymi čistiacimi prípravkami, ktoré by mohli naopak poničiť ich povrch. Chytré riady Tefal INGENIO umývajte najlepšie v ruke v horúcej vode s použitím vhodného prostriedku na umývanie riadu (napr. Jar) a mäkkej hubky či handričky z mikrovlákna.

Umývanie panvíc Tefal INGENIO v umývačke bez poškodenia - dodržujte niekoľko pravidiel

Pokiaľ dávate sadu panvíc Tefal INGENIO do umývačky riadu, vyhnite sa používaniu agresívnych tabliet do umývačky. Ich vhodnou alternatívou je klasický ocot alebo špeciálna soľ do umývačky riadu. Pamätajte, že nepriľnavý povrch je vhodné umývať s absolútnym minimom chemikálií. Chytré riady Tefal INGENIO umývajte v umývačke riadu výhradne na krátky program, ktorý predíde opotrebovaniu. Pokiaľ je však povrch nepriľnavej panvice nejakým spôsobom poškodený a dochádza k odlupovaniu vrchnej vrstvy, rozhodne už tento riad do umývačky nepatrí.

Tefal šikovný riad - ďalšie tipy na vhodné používanie

Pokiaľ pripravujete pokrmy v chytrom riade Tefal INGENIO, nikdy nenechávajte na sporáku vyvariť panvice a hrnce tzv. na sucho. Vyvarujte sa tiež tomu, že by ste nechali na rozpálenom sporáku samotné nádoby. Vždy zvoľte tiež vhodnú veľkosť indukčnej či elektrickej platničky alebo plynového horáka. Teplo by sa malo dotýkať iba dna panvice a nemalo by sa šplhať po stranách nádoby.

A čo ak chcete použiť sadu riadu Tefal INGENIO úplne prvýkrát? Panvice a hrnce umyte v horúcej vode a šetrnom prostriedku na umývanie riadu. Tieto nádoby následne osušte a do ich nepriľnavej vnútornej vrstvy votrite pomocou mäkkej handričky trochu rastlinného oleja na varenie. Prebytočný olej potom odstráňte s využitím ďalšej suchej handričky z mikrovlákna. Následne sa už môžete pustiť do varenia.

Chytrý riad Tefal INGENIO vám zjednoduší varenie a uľahčí tak každodenné fungovanie. Aby vám táto inovatívna súprava riadu dobre slúžila a mala čo najdlhšiu životnosť, veľmi podstatné je jej správne používanie a tiež údržba. Vaša starostlivosť sa vám ale rýchlo vráti späť v podobe slobody, ktorú získate pri varení a ktorú si nebudete môcť vynachváliť.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko