1 | Očistite a najemno nastrúhajte zemiaky a šalotku, potom ich rukami silno postláčajte, aby ste z nich vytlačili vodu. Zmiešajte múku, vajce, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie.
2 | Na dva grilovacie rošty rozložte papier na pečenie. Maslovačkou ich potrite olejom. Na každý rošt nalejte po 4 polievkové lyžice cesta tak, aby sa nedotýkali. Placky jemne potlačte zadnou stranou lyžice a jemne potrite olejom. Grilovacie rošty vložte do stredu a navrch fritézy s grilom Easy Fry a zatvorte dvierka.
3 | Pečte 35 minút na režime HRANOLKY (200 °C). Po 15 minútach vymeňte rošty. Po 30 minútach varenia otočte rösti, znova zatvorte dvierka a dovarte.
TIP: Rösti podávajte ako prílohu. Môžete ich pripraviť aj na skorý obed a podávať napríklad so syrokrémom, najemno posekanými bylinkami a údeným lososom.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.