Pripravte si konfitovaný cesnak. Neolúpané strúčiky vložte do misky a pokvapkajte ich tretinou olivového oleja, aby sa pokryli. Strúčiky cesnaku vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 15 minút. Nechajte vychladnúť.
Strúčiky ošúpte nožom a vyberte dužinu. Odložte bokom.
Zemiaky umyte. Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom sa spustite program PARA pri 100 °C na 15 minút.
Medzitým ošúpte a nasekajte zvyšné strúčiky cesnaku. Rozmarín nakrájajte nadrobno. V pomerne veľkej miske zmiešajte cesnak, rozmarín, zvyšný olivový olej, slnečnicový olej, kukuričnú múku a soľ.
Zemiaky vyberte z fritézy Easy Fry a nechajte ich vychladnúť. Rozrežte ich pozdĺžne na štvrtiny. Pridajte ich do misy so zmesou oleja a byliniek. Dobre premiešajte.
Vylejte vodu z varenia z nádoby. Dobre obalené zemiakové mesiačiky vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 30 minút.
Medzitým si pripravte cesnakovú majonézu. V malej miske rozšľahajte žĺtok s horčicou a pokvapkajte olejom, aby vznikla majonéza. Keď je všetok olej rozmiešaný, pridajte citrónovú šťavu, vodu a dužinu z konfitovaného cesnaku. Zmes rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú omáčku. Ak nemáte tyčový mixér, rozmixujte zmes lyžicou.
Zemiaky a omáčku naaranžujte zvlášť a podávajte.
Odporučené produkty