• Raňajky
  • 6.5.2021

Chrumkavá domáca francúzska bageta - recept pre Masterchef Grande QB813

5.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
100 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

Na jednu veľkú bagetu s hmotnosťou zhruba 800 g:

  • 1 kg múky
  • 600 ml vlažného mlieka
  • 20 g sušeného droždia
  • 20 g soli

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a hnetací hák
image.png
POSTUP:

Múku, soľ a pekárenské droždie nasypte do nerezovej misy. 
Nasaďte hnetací hák a veko a niekoľko sekúnd miešajte na minimálnej rýchlosti. 
Cez otvor vo veku prilievajte vlažnú vodu a miešajte 1 minútu. 
Potom prepnite na rýchlosť 1 a hneťte 7 minút. 
Nechajte miesiť celkom 8 minút, potom cesto nechajte odpočívať pri izbovej teplote asi polhodinu. 

Cesto rozdeľte na polovicu, ručne spracujte do gule a položte ho na vymastený, pomúčený plech. 
Nechajte asi hodinu kysnúť na teplom mieste. 

Rúru predhrejte na 240 °C. 

Na vrchu bochníka urobte zárezy ostrou čepeľou a potrite ho vlažnou vodou.

Spolu s chlebom vložte do rúry malú nádobu naplnenú vodou, pretože to chlebu pomôže vytvoriť zlatistú kôrku. 

Pečte 40 minút pri teplote 240 °C.

TIP: výborne chutí s domácim pestom z byliniek, ktoré máte radi, alebo len s obyčajným maslom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko