Chrumkavá domáca francúzska bageta - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
100 min
Varenie
40 min
Suroviny
Na jednu veľkú bagetu s hmotnosťou zhruba 800 g:
1 kg múky
600 ml vlažného mlieka
20 g sušeného droždia
20 g soli
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu a hnetací hák POSTUP:
Múku, soľ a pekárenské droždie nasypte do nerezovej misy. Nasaďte hnetací hák a veko a niekoľko sekúnd miešajte na minimálnej rýchlosti. Cez otvor vo veku prilievajte vlažnú vodu a miešajte 1 minútu. Potom prepnite na rýchlosť 1 a hneťte 7 minút. Nechajte miesiť celkom 8 minút, potom cesto nechajte odpočívať pri izbovej teplote asi polhodinu.
Cesto rozdeľte na polovicu, ručne spracujte do gule a položte ho na vymastený, pomúčený plech. Nechajte asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
Rúru predhrejte na 240 °C.
Na vrchu bochníka urobte zárezy ostrou čepeľou a potrite ho vlažnou vodou.
Spolu s chlebom vložte do rúry malú nádobu naplnenú vodou, pretože to chlebu pomôže vytvoriť zlatistú kôrku.
Pečte 40 minút pri teplote 240 °C.
TIP: výborne chutí s domácim pestom z byliniek, ktoré máte radi, alebo len s obyčajným maslom.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.