• Obed
  • 10.6.2024

Chobotnica na galícijský spôsob

Chobotnice v galicijském stylu.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
20 min

Suroviny

  • 2 polievkové lyžice sherry octu
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie
  • 800 g očistenej surovej chobotnice
  • 1 l vody
  • 2 polievkové lyžice jablčného octu
  • 1 bobkový list
  • 1 polievková lyžica celého čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica hrubozrnnej soli

KROK 1: Pripravte si prísady.

KROK 2: V nádobe zmiešajte sherry ocot, olej, papriku, soľ a korenie a pripravte omáčku.

KROK 3: Vložte chobotnicu do misky. Prilejte vodu, jablčný ocot, bobkový list, zrniečka korenia a hrubozrnnú soľ.

KROK 4: Varenie v tlaku: 20 min

KROK 5: Nechajte chobotnicu vychladnúť a nakrájajte ju na tenké plátky. Dochuťte omáčkou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko