Droždie a cukor zmiešajte s teplou vodou. Zmes odložte bokom.
Do misky nasypte múku, krupicu, soľ a zmes droždia, cukru a vody. Dobre premiešajte. Cesto by malo byť lepkavé.
Cesto položte na pracovnú plochu, pomúčte si ruky, roztiahnite ho a jednou rukou ho preložte. Rovnaký postup zopakujte 4 až 5-krát. Znova vytvorte guľu.
Cesto vložte do vymastenej misy. Prikryte a nechajte kysnúť na mieste bez prievanu 1 hodinu.
Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Odstráňte vzduch a vytvorte 5 guľôčok. Pred vyvaľkaním na placku počkajte 5 minút.
Cesto nechajte 45 minút kysnúť.
Pred pridaním ingrediencií rozohrejte panvicu mierne potretú olivovým olejom na strednom plameni, kým indikátor Thermo-Signal úplne nezčervená.
Placky pečte asi 7 minút z každej strany dozlatista.