Tento recept vyžaduje, aby ste jedlo cez noc nechali stáť.
Do misky pridajte vodu, cukor a droždie, potom premiešajte a nechajte droždie rozpustiť.
Do misy mixéra s nasadeným hákom na miesenie pridajte zmes múky, vody, cukru a droždia a miešajte 2 minúty pri stredných otáčkach. Pridajte soľ a mieste ešte ďalšie 2 minúty. Pridajte maslo a miešajte, kým sa cesto neodlepí od bokov. Cesto odložte do veľkej misy a zakryte fóliou. Nechajte ho cez noc vychladnúť v chladničke.
Na druhý deň ráno cesto vyberte z chladničky a nechajte ho aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote.
Formu na savarín vymastite masťou. Odložte si 50 g cesta bokom.
Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte cesto valčekom na obdĺžnik s rozmermi 40 x 25 cm.
Klobásu a syry nakrájajte nadrobno, rozotrite po celej ploche a okoreňte korením. Zrolujte ho pozdĺžne, ale nie príliš pevne, aby ste vytvorili klobásu. Takto pripravenú klobásu vložte do formy a oba konce spojte. Prikryte čistou vlhkou utierkou a nechajte odpočívať na teplom mieste približne 2 hodiny.
Pomocou štetca zľahka navlhčite vrchnú časť klobásy. Potom na ňu položte čerstvé, čisté vajcia a mierne ich pritlačte.
Zo zvyšného cesta, ktoré ste si odložili, vytvorte 1 cm široké pásy, ktoré prekrížite cez vajcia, aby držali na mieste.
Plech vložte do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 160 °C na 35 minút.
Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.
Odporučené produkty