• Raňajky
  • 8.3.2024

Chlieb Casatiello so šunkou - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Casatiello chléb se šunkou.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
50 min

Suroviny

  • 15 cl vody izbovej teploty
  • 1 čajová lyžička práškového cukru
  • 1 vrecúško sušeného pekárskeho droždia (4,6 g)
  • 250 g múky 00
  • 5 g jemnej soli (1 lyžička)
  • 50 g masla
  • 100 g neapolskej klobásy
  • 50 g šunky nakrájanej na kocky
  • 80 g pecorina nakrájaného na kocky
  • 50 g talianskeho hľuzovkového syra moliterno
  • 50 g syra provolone
  • 1 čajová lyžička čierneho mletého korenia
  • 4 čerstvé vajcia

Tento recept vyžaduje, aby ste jedlo cez noc nechali stáť.

Do misky pridajte vodu, cukor a droždie, potom premiešajte a nechajte droždie rozpustiť.

Do misy mixéra s nasadeným hákom na miesenie pridajte zmes múky, vody, cukru a droždia a miešajte 2 minúty pri stredných otáčkach. Pridajte soľ a mieste ešte ďalšie 2 minúty. Pridajte maslo a miešajte, kým sa cesto neodlepí od bokov. Cesto odložte do veľkej misy a zakryte fóliou. Nechajte ho cez noc vychladnúť v chladničke.

Na druhý deň ráno cesto vyberte z chladničky a nechajte ho aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote.

Formu na savarín vymastite masťou. Odložte si 50 g cesta bokom.

Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte cesto valčekom na obdĺžnik s rozmermi 40 x 25 cm.

Klobásu a syry nakrájajte nadrobno, rozotrite po celej ploche a okoreňte korením. Zrolujte ho pozdĺžne, ale nie príliš pevne, aby ste vytvorili klobásu. Takto pripravenú klobásu vložte do formy a oba konce spojte. Prikryte čistou vlhkou utierkou a nechajte odpočívať na teplom mieste približne 2 hodiny.

Pomocou štetca zľahka navlhčite vrchnú časť klobásy. Potom na ňu položte čerstvé, čisté vajcia a mierne ich pritlačte.

Zo zvyšného cesta, ktoré ste si odložili, vytvorte 1 cm široké pásy, ktoré prekrížite cez vajcia, aby držali na mieste.

Plech vložte do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 160 °C na 35 minút.

Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko