V miske rozpustite droždie v troche teplej vody. Nechajte 5 minút odstáť a potom pridajte zvyšnú vodu.
Pridajte múku a potom soľ. Stierkou nahrubo premiešajte.
Cesto nechajte kysnúť aspoň 1,5 hodiny prikryté utierkou pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Predhrejte fritézu Easy Fry na 200 °C.
Pružinovú formu s priemerom 18 cm vysypte múkou.
Keď cesto vykysne, pomúčenými prstami naň zľahka naneste múku.
Cesto vyberte z misy (bude veľmi lepkavé).
Nahrubo vytvarujte guľu a vložte ju do formy. Pomocou ostrého noža alebo nožníc urobte na hornej časti niekoľko zárezov.
Zakryte alobalom.
Formu vložte do nádoby Easy Fry a pečte 10 minút pri 200 °C.
Po 10 minútach odstráňte alobal a pokračujte v pečení pri 200 °C počas 20 minút.
Skontrolujte, či je chlieb dôkladne prepečený poklepaním na jeho dno. Je hotový, keď znie duto.
Nechajte vychladnúť na mriežke.