• Raňajky
  • 7.6.2023

Chlieb bez miesenia

No-knead bread.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 375 g múky na pečivo
  • 300 ml teplej vody
  • 6 g sušeného pekárskeho droždia
  • 7 g jemnej soli

V miske rozpustite droždie v troche teplej vody. Nechajte 5 minút odstáť a potom pridajte zvyšnú vodu.

Pridajte múku a potom soľ. Stierkou nahrubo premiešajte.

Cesto nechajte kysnúť aspoň 1,5 hodiny prikryté utierkou pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

Predhrejte fritézu Easy Fry na 200 °C.

Pružinovú formu s priemerom 18 cm vysypte múkou.

Keď cesto vykysne, pomúčenými prstami naň zľahka naneste múku.

Cesto vyberte z misy (bude veľmi lepkavé).

Nahrubo vytvarujte guľu a vložte ju do formy. Pomocou ostrého noža alebo nožníc urobte na hornej časti niekoľko zárezov.

Zakryte alobalom.

Formu vložte do nádoby Easy Fry a pečte 10 minút pri 200 °C.

Po 10 minútach odstráňte alobal a pokračujte v pečení pri 200 °C počas 20 minút.

Skontrolujte, či je chlieb dôkladne prepečený poklepaním na jeho dno. Je hotový, keď znie duto.

Nechajte vychladnúť na mriežke.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko