• Obed
  • 9.12.2024

Cesnakové kurča - recept pre Multifunkčný elektrický tlakový hrniec Tefal Cook4Me+ Touch CY912831

Cesnakové kurča.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
13 min

Suroviny

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ks stredne veľkej červenej cibule
  • 500 g filiet z kuracích pŕs
  • Hladká múka na poprášenie mäsa
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 polievková lyžica mletej papriky
  • 150 g parmezánu
  • Olivový olej
  • Bazalka
  • Majorán
  • Rozmarín
  • Mleté čierne korenie
  • 150 ml vody alebo vývaru

KROK 1: Pripravte si ingrediencie.

KROK 2: Cibuľu nakrájajte nadrobno, mäso naložte do oleja s majoránom, bazalkou, rozmarínom a čiernym korením a nakrájajte ho na tenké plátky. Cesnak ošúpte.

KROK 3: Stlačte START. Cibuľu smažte na oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu. Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.

KROK 4: Mäso obaľte v hladkej múke. Stlačte tlačidlo START a pridajte ho k cibuli do hrnca. Mäso opečte zo všetkých strán, kým nezhnedne. Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.

KROK 5: Vyberte mäso. Stlačte tlačidlo START a na výpeku krátko orestujte rozdrvený cesnak. Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.

KROK 6: Do hrnca pridajte smotanu, vodu alebo vývar a sladkú papriku. Stlačte tlačidlo START a povarte 1 minútu. Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.

KROK 7: Stlačte START. Do hrnca pridajte kurča a poduste 7 minút. Stlačením tlačidla STOP ukončíte program.

KROK 8: Pridajte parmezán, premiešajte a podávajte. Podávajte napr. s orzom alebo pečeným zemiakom.

TIP: Mäso odporúčame vopred naložiť do zmesi oleja a korenia (majorán, bazalka, rozmarín a čierne korenie).

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko