• Obed
  • 4.3.2024

Celý smažený morský vlk s rybacou omáčkou

Smažený mořský vlk s rybí omáčkou.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
17 min

Suroviny

  • 1 kus galangalu (15 g)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stonka citrónovej trávy
  • 1 350 g celého morského vlka (zbaveného šupín a vnútorností)
  • Soľ
  • 2 polievkové lyžice palmového cukru
  • 2 polievkové lyžice rybacej omáčky
  • 2 lyžice vody

Ošúpte a nakrájajte kúsok galangalu na tretiny. Ošúpte strúčiky cesnaku a rozrežte ich na polovicu. Odstráňte klíčky. Stonku citrónovej trávy rozrežte pozdĺžne na polovicu a potom na tretiny. Vnútro ryby okoreňte a vložte do nej plnku.

Vložte tanier do spotrebiča a nastavte program GRIL na 200 °C, aby sa predhrial na 10 minút.

Po dokončení predhrievania vložte rybu do fritézy Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program GRIL pri 200 °C na 7 minút.

Medzitým v malej miske zmiešajte palmový cukor, rybiu omáčku a vodu.

Rybu podávajte na tanieri s omáčkou. Pri krájaní ponorte rybu do omáčky. Dobrú chuť!

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko