• Obed
  • 2.12.2024

Bravčový bôčik na kórejský spôsob - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Bravčový bôčik na kórejský spôsob.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
7 min

Suroviny

  • 800 g bravčového bôčika nakrájaného na plátky
  • 2 polievkové lyžice sezamového oleja
  • 1 polievková lyžica medu
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice gochujang
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru
  • 4 najemno nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička čerstvého zázvoru, nastrúhaného
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 2 zelené cibule nakrájané na plátky
  • Sezamové semienka

KROK 1Vo veľkej nádobe pripravte marinádu zmiešaním sezamového oleja, medu, sójovej omáčky, gochujangu, hnedého cukru, nasekaného cesnaku, strúhaného zázvoru a čierneho korenia.

KROK 2Kúsky bravčového bôčika ponorte do marinády, uistite sa, že sú dobre obalené, prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu alebo ideálne cez noc.

KROK 3Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Plátky bravčového bôčika grilujte 7 minút a pravidelne ich otáčajte.

KROK 4Kúsky bravčového bôčika podávajte na tanieri a ozdobte ich nakrájanou zelenou cibuľkou a štipkou sezamových semienok.

TIP: Bravčový bôčik na kórejský spôsob podávajte s miskou nadýchanej bielej ryže alebo chrumkavým zelným šalátom. Pre autentický kórejský kulinársky zážitok si k nemu neváhajte pridať trochu kimči. Gochujang nájdete v ázijských supermarketoch alebo na internete. Gochujang môžete nahradiť chilli vločkami a sójovou omáčkou.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko