KROK 1: Nožom nakrájajte rebrá na kúsky podľa kostí. Kúsky rebier vložte do veľkej nádoby.
KROK 2: V inej malej miske zmiešajte vodu, sójovú omáčku, ryžový ocot, med, nasekaný cesnak, nasekaný zázvor, nasekanú cibuľu a pastu gochujang. Rebierka prelejte omáčkou a uistite sa, že sú dobre obalené. Nádobu prikryte potravinovou fóliou a nechajte 2 hodiny marinovať v chladničke.
KROK 3: Rebierka vyberte z chladničky, osušte a marinádu si nechajte bokom.
KROK 4: Zapnite OptiGrill, vyberte program „Bravčové mäso“ a stlačte tlačidlo OK. Po rozohriatí položte rebierka na gril a zatvorte ho. Pečte, kým sa nerozsvieti červená kontrolka.
KROK 5: Medzitým nalejte vyhradenú marinádu do malého hrnca a na miernom ohni ju redukujte, kým mierne nezhustne.
KROK 6: Grilované rebierka podávajte poliate redukovanou omáčkou.
TIP: Podávajte s ryžou, sezamovými semienkami a čerstvým koriandrom. Rebierka môžete pripraviť v dvoch dávkach. Gochujang nájdete v ázijských supermarketoch alebo na internete. Gochujang môžete nahradiť chilli vločkami a sójovou omáčkou.
Odporučené produkty