• Obed
  • 2.12.2024

Bravčové rebierka na kórejský spôsob - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Bravčové rebierka na kórejský spôsob.jpg
Počet osob
Počet osôb
0
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 1 kg bravčových rebier
  • 15 cl vody
  • 20 cl sójovej omáčky
  • 6 cl ryžového octu
  • 4 polievkové lyžice tekutého medu
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice nasekaného zázvoru
  • 1 malá cibuľa, nasekaná
  • 1 polievková lyžica gochujang

KROK 1Nožom nakrájajte rebrá na kúsky podľa kostí. Kúsky rebier vložte do veľkej nádoby.

KROK 2V inej malej miske zmiešajte vodu, sójovú omáčku, ryžový ocot, med, nasekaný cesnak, nasekaný zázvor, nasekanú cibuľu a pastu gochujang. Rebierka prelejte omáčkou a uistite sa, že sú dobre obalené. Nádobu prikryte potravinovou fóliou a nechajte 2 hodiny marinovať v chladničke.

KROK 3Rebierka vyberte z chladničky, osušte a marinádu si nechajte bokom.

KROK 4Zapnite OptiGrill, vyberte program „Bravčové mäso“ a stlačte tlačidlo OK. Po rozohriatí položte rebierka na gril a zatvorte ho. Pečte, kým sa nerozsvieti červená kontrolka.

KROK 5Medzitým nalejte vyhradenú marinádu do malého hrnca a na miernom ohni ju redukujte, kým mierne nezhustne.

KROK 6Grilované rebierka podávajte poliate redukovanou omáčkou.

TIP: Podávajte s ryžou, sezamovými semienkami a čerstvým koriandrom. Rebierka môžete pripraviť v dvoch dávkach. Gochujang nájdete v ázijských supermarketoch alebo na internete. Gochujang môžete nahradiť chilli vločkami a sójovou omáčkou.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko