• Obed
  • 2.6.2020

Bravčové na mrkve - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

bravcove na mrkve.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

2 osoby

  • 300g Bravčové stehno
  • 200g Mrkva
  • 1ks Cibuľa
  • ½ks Citrón
  • štipka Soľ, muškátový kvet
  • 40g Masť
  • 1½ lyžica Hladká múka
  • 1 lyžica Cukor
  • 300ml Voda
  • 50ml Smotana

4 osoby

  • 600g Bravčové stehno
  • 400g Mrkva
  • 1 1/2ks Cibuľa
  • 1ks Citrón
  • štipka Soľ, muškátový kvet
  • 60g Masť
  • 3 lyžica Hladká múka
  • 2 lyžica Cukor
  • 600ml Voda
  • 100ml Smotana

6 osôb

  • 900g Bravčové stehno
  • 600g Mrkva
  • 2ks Cibuľa
  • 1½ ks Citrón
  • štipka Soľ, muškátový kvet
  • 90g Masť
  • 4½ lyžica Hladká múka
  • 3 lyžica Cukor
  • 750ml Voda
  • 150ml Smotana

  1. Mäso nakrájajte na veľké kusy. 
  2. Cibuľu nakrájajte najemno.
  3.  Mrkvu na kolieska.
  4. Zvolte program opečenie (vlastné nastavenie).
  5. Rozpustite masť. Pridajte cibuľu a mrkvu.
  6. Osmažte dozlatista. Pridajte cukor a nechajte skaramelizovať.
  7. Posypte múkou a osmažte. Pridajte mäso, soľ a osmažte. Zalejte vodou.
  8. Zvolte program tlakoé varenie (vlastné nastavenie) na 25 minút.
  9. Pridajte citr. kôru, mušk. kvet a smotanu na zjemnenie.

Odporučené produkty

Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina.
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko