• Obed
  • 25.5.2020

Bravčové na hríboch - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pro Tefal Cook4me+

bravcove na hriboch.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

2 porcie

  • 2 kusy bravčových kotliet s kosťou
  • 30 g cibule
  • 20 g masti
  • 20 g anglickej slaniny
  • 30 g sušených húb (hríby)
  • 250 ml vody na namočenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ lyžice ryžovej múky
  • ½ lyžičky rasce
  • soľ
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 ks borievky
  • 2 ks nového korenia

4 porcie

  • 4 kusy bravčových kotliet s kosťou
  • 60 g cibule
  • 40 g masti
  • 40 g anglickej slaniny
  • 50 g sušených húb (hríby)
  • 500 ml vody na namočenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice ryžovej múky
  • 1 lyžička rasce
  • soľ
  • 4 ks bobkového listu
  • 2 ks borievky
  • 4 ks nového korenia

6 porcií

  • 6 kusov bravčových kotliet s kosťou
  • 90 g cibule
  • 60 g masti
  • 60 g anglickej slaniny
  • 70 g sušených húb (hríby)
  • 6 dcl vody na namočenie
  • 6 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice ryžovej múky
  • 1½ lyžičky rasce
  • soľ
  • 6 ks bobkového listu
  • 3 ks borievky
  • 6 ks nové korenie

Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie, pridáme masť a necháme rozohriať.
bravcove-postup1.jpg
Vložíme osolené a okorenené kotlety a opečieme z oboch strán.
bravcove-postup2.jpg
Mäso vyberieme a do výpeku pridáme slaninu a cibuľu. Opečieme.
bravcove-postup3.jpg
Pridáme scedené a vylisované namočené huby, všetky koreniny a orestujeme.
bravcove-postup4.jpg
Pridáme múku, trocha osmažíme, zalejeme vodou z húb a dobre premiešame. Vrátime opečené kotlety, pridáme prelisovaný cesnak.
bravcove-postup5.jpg
Osolíme, zatvoríme a zapneme na tlakové varenie na 40 minút.

Odporučené produkty




Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko