• Večera
  • 5.5.2023

Bravčové mäso na hubách so zemiakovo-cuketovou plnkou #TefalPodzimniRecepty

Vepřové maso na houbách.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
40 min
Výživové hodnoty celého receptu
Výživové hodnoty celého receptu
4121 kcal

Suroviny

Mäso a omáčka:

  • 2 cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 60 g bravčovej masti
  • 20 g polohrubej múky
  • 800 g bravčového stehna
  • 1 čajová lyžička drvenej rasce
  • Korenie
  • Soľ
  • Vetvičky tymiánu
  • 300 ml bieleho vína
  • 300 g mrazených húb vrátane vody

Plnka:

  • 300 g cukety
  • 400 g zemiakov
  • 80 g polohrubej múky
  • 2 vajcia (oddelené žĺtky a bielky)
  • 10 strúčikov cesnaku
  • ½ čajovej lyžičky rasce
  • Hrsť majoránky
  • Soľ
  • Korenie
  • 60 g bravčovej masti
  • 400 g zemiakov
  • 80 g polohrubej múky
  • 2 vajcia (oddelené žĺtky a bielky)
  • 10 strúčikov cesnaku
  • ½ čajovej lyžičky rasce
  • Hrsť majoránky
  • Soľ
  • Korenie
  • 60 g bravčovej masti

Nakrájajte cibuľu a cesnak.

Rozpáľte masť a do hrnca vložte cibuľu a cesnak.

Pečte dozlatista.

Medzitým nakrájajte mäso na kocky a zmiešajte ho so soľou, rascou, korením a múkou.

Do základu vložte mäso a opečte ho.

Pridajte huby, nálev, tymián a zalejte vínom alebo vodou.

Prikryte a varte pod tlakom 20 minút.

Potom osoľte a vyberte tymián.

Cuketu, zemiaky a cesnak nastrúhajte na jemnom strúhadle.

Zmiešajte s rascou, majoránom, korením, soľou, žĺtkami a múkou.

Z bielkov ušľahajte sneh a vmiešajte ho do zmesi.

Do hrnca dajte polovicu masti a navrstvite zmes.

Položte kúsky druhej polovice tuku a prikryte ich pokrievkou Extra Crisp.

Zapnite hrniec na opekanie a nastavte pokrievku Extra Crisp na program štyri.

Podrobnejšie informácie o výživových hodnotách tohto receptu nájdete v aplikácii Kalorické Tabuľky.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko