• Obed
  • 3.2.2025

Bravčová sviečkovica s javorom a horčicou - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Vepřová panenka z javoru a hořčice.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
18 min

Suroviny

  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 2 polievkové lyžice celozrnnej horčice
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu
  • 1 polievková lyžica worcestrovej omáčky
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička hnedého cukru
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • 1 čajová lyžička talianskeho korenia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • 0,5 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 bravčová sviečkovica
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

KROK 1: V malej nádobe zmiešajte hnedý cukor, údenú papriku, talianske korenie, soľ, cesnakový prášok a korenie. Odložte bokom.

KROK 2: Sviečkovicu osušte, aby ste odstránili prebytočnú šťavu. Potrite ju olejom, aby bola dobre pokrytá, potom pridajte korenie a dbajte na to, aby bolo rovnomerne rozmiestnené po povrchu. Uložte filet mignon do misky v chladničke a nechajte ho marinovať približne 15 minút.

KROK 3: Medzitým si pripravte omáčku. V nádobe rozmixujte všetky prísady, aby ste získali hladkú omáčku. Odložte bokom.

KROK 4: Umiestnite sviečkovicu do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia.

KROK 5: Po uvarení rozotrite polovicu omáčky po celom povrchu sviečkovice. Spustite proces varenia.

KROK 6: V polovici pečenia potrite zvyšnú omáčku po celom povrchu karamelizovanej sviečkovice. Dokončite proces varenia.

KROK 7: Po upečení nechajte sviečkovicu 10 minút odpočívať, aby bola mäkšia. Sviečkovicu nakrájajte na plátky a ihneď podávajte.

TIP: Sviečkovicu môžete podávať s dusenými zemiakmi a šalátom.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko